Fight Club: mesterværk..?

Fight Club

17/12-04mesterværk..?
En film er vel hvad man gør den til.
Som andre er inde på, ser alle forskelligt på film. Nogle anser f.eks. Borte med blæsten som et mesterværk der aldrig kan overgåes, mens andre ikke kan se fidusen i den, og kalder den overvurderet.

Mht. fight club finder jeg den imponerende, anderledes, udfordrende og på grænsen til at være genial. Men mesterværk er måske så meget sagt, efter min mening.
Hvis man ser kritisk på den, er der mange elementer i den der med tiden vil blive uaktuelle. Den hører lidt til den "pop-kultur" der karakteriserde filmverdenen i starten af dette årtusinde. Ganske vist er filmen til tider kontroversiel, og eksperimenterende, men langt fra på samme måde som f.eks. Stanley Kubricks "A clockworks orange", der på mange måder kan anses som datidens fight club. De er begge rebelske, og samfundskritiske. Forskellen ligger i karakterene, og i emnerne filmene diskuterer. "A clockworks orange" diskutere blandt andet det evige aktuelle spørgsmål om hvad vold i medierne gør ved vores psyke, mens Fight club står og tripper mellem flere forskellige temaer. Det vigtigste af disse er selvfølgelig den fremmedgjorthed som mange i dag føler, og den ligegyldighed der præger nutidens generationer. Efter min mening ville fight club have haft en større chance for at skrive sig ind i filmhistorien, hvis den havde kørt det tema helt ud, i stedet for at kaste flere bolde op i luften. I sidste ende er der ikke alle der bliver grebet igen. "A clockworks orange" derimod holder fokus, og derfor bliver den af mange anset som et mesterværk.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.