Dybet: Enig

Dybet
Film Dybet
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Fantastiskt!!!JS
Men slutningen...RasmusFL
Fantasy'en ødelægger ALT!Dennis Laursen
UndervurderetAB
Dybt vandSystemDyr
Mystisk og flotForceoffive
DonForceoffive
dybetAnonym
Indlæg Se alle indlæg (11) Se mere

18/12-04Enig
Anonym
SPOILERS

Det er Hollywood når det er bedst.

Scenen, hvor Lindsay lader sig drukne, for at blive genoplivet er allerede en klassiker. Ubehagelig og medrivende til det sidste. Og Cameron er dejligt grænseoverskridende, når han lader Virgil give hende et par lussinger, inden hun vågner til live. Hele tiden har vi undervands-universets drama og action som et billede/symbol på hverdagssituationerne i hjemmet mellem mand og kone.

Slutningen er fin. Det har dog nok været Camerons mening, at grunden til, at undervands-aliensne lod være med at ødelægge vores verden, var, at Virgil havde vist at mennesket alligevel indeholder gode sider. Herved bliver Virgil en slags repræsentant for menneskeheden, og denne repræsentant sættes på en prøve på vores alles vegne.

Men samtidig er det hele også en personlig prøve for Virgil, og det er nok den udgave af slutningen jeg bedst kan lide.

For Lindsay består SIN prøve, nemlig at ofre sig selv for at redde dem begge to.

Virgil viser tilsvarende, at han kan fokusere på kærligheden, selv når han er dybest nede, dvs. når hans liv er værst og han er mest deprimeret. Og derfor viser vand-aliensne ham skærmbilledet af hans egen besked til Lindsay. De vil vise ham, at han HAR evnen til at elske, og at han ikke skal tvivle på sig selv. Sådan foretrækker jeg i hvert fald at tolke slutningen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.