Saving Private Ryan: Wan

Saving Private Ryan

05/01-05Wan
Krig er aldrig simpelt. Ikke mere ihvertfald. Nu er der meget politik involveret og mange skjulte dagsordener. Ikke mindst penge. Bare se på Bush.

Jeg påstår heller ikke at "Thin red..." er mere kompliceret historiemæssigt. Tværtimod er den meget simpel, men vi kommer mere ind under huden på personerne i den efter min mening og personerne er ikke lige så stereotype som i "Saving...". Netop fordi at Spielberg har taget den historie som han har, så kommer den til at fremstå mere som en helte-film i forhold til "Thin..", hvor det jo historiemæssigt bare drejer sig om at indtage den næste høj. Groft sagt. Det er simpelthen bare som at hoppe med ned i delingen og få en følelse af, hvad det er de gennemgår. Dog får man et større indblik i soldaternes tanker og følelser og det kommer der en masse flotte scener ud af for mig.

Hvor vi i "Saving.." mere får at vide hvad de føler og går igennem via deres samtaler med hinanden, så får vi i "thin.." et indblik i hvad de tænker og gennmgår gennem dem selv.

Film som "Saving private Ryan", "Dommedag nu" osv. har desuden en historie i historien. Udover at filmene omhandler krig, så er der historien med, at de skal redde én bestemt person i "Saving.." og i "Dommedag nu" skal Martin Sheen finde Marlon Brando.
"Dommedag nu" betragter jeg iøvrigt ikke som en decideret krigsfilm. Den kunne have foregået mange andre steder og under andre forhold. Ligesom i bogen.

Det er ikke fordi, at jeg ikke bryder mig om "Saving.." og som jeg skrev, så gav den mig en udmærket filmoplevelse. Nu er samtalerne gået på, hvad for en man foretrak og selv om jeg ikke synes at man helt kan sammenligne de to film, så foretrækker jeg helt klart "Thin..".

Simpelthen fordi den på et følelsesmæssigt plan fangede mig. Ikke kun pga. de utrolige smukke scenerarier men også pga. de enkelte soldaters historier. Som f.eks. soldaten hvis kæreste meddeler ham i et brev, at hun har slået op med ham.

Jeg blev ikke helt på samme måde involveret i personerne i "Saving.." og var i og for sig lidt ligeglad med om de fik reddet Matt Damon og det kan jeg kun være fordi, at den ikke har rørt mig på samme måde.

Jeg synes, at historien var for glorificerende på den selvfede amerikanske facon og den er ved sammenligning mere Hollywood mainstream agtig i forhold til "Thin red". Det er nu bare min mening og så er den prut slået.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.