Alene hjemme 2 - glemt i New York: Columbus gik i fælden

Alene hjemme 2 - glemt i New York

22/12-04Columbus gik i fælden
Anonym
Pengefikseret, triviel og decideret unødvendig fortsættelse til den morsomme Alene Hjemme, der gik hen og blev en overraskende kæmpesucces og kan nærmest kategoriseres som en ægte juleklassiker. En fortsættelse var dermed uundgåelig, og Alene Hjemme 2 lugter også langt væk af lette penge.

John Hughes havde fat i noget fremragende med hans manuskript til den første film. Fortsættelsen byder kun på gentagelse efter gentagelse (hvor man i den elendige 3’er gik fuldstændig i selvsving) og er yderst skabelonskåret over den første films succesfulde formel. Ergo, uoriginal så det batter! Når man allerede fra første sekund kender hele filmens forudsigelige forløb, efterlades der ikke meget plads til engagement. Desuden er instruktøren Chris Columbus forfaldet til kvalmefrembringende og klichefyldt sentimentalitet, noget den første film heldigvis holdte sig fra (delvist). Der er absolut ingen personudvikling, og selvom Culkin er mere velspillende her, så frustreres man over den latterlige opførsel fra personerne i filmen. Især Joe Pesci og Daniel Stern er blevet ladt i stikken, og alt den falde-på-halen komik, vi i stor stil bliver serveret for, er højst umotiveret.

Alle de dårlige ting til side, så er Alene Hjemme 2 en middelmådig og tyvstjælende fortsættelse (hov, flere negative ting) der dog ikke kan undgå at underholde tilskueren moderat. Alle de gode julehits (hvoraf Darlene Loves All Alone on Christmas er herlig højtidelig) sætter en i den rette stemning i denne søde juletid, og for ikke at være kynisk, så får filmen 3 stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.