Saving Private Ryan: Force

Saving Private Ryan

22/12-04Force
Anonym
Det er jo det gode ved filmsmag, vi bliver alle stimuleret på hver vores måde.
Jeg holder dog stadig fast ved at Saving... er en langt mere overlegen film end Thin.. Spielberg formår på et helt andet niveau at ramme og fortælle sin historie, alene måden Saving.. er visualiseret på er rent magi og jeg følte ihvertfald at det var det tætteste jeg nogensinde havde været på en krigszone, fantastisk.

Men lad os da snakke lidt om filmenes konstruktion, for jeg vil da mene at Saving.. også er langt mere effektivt sat sammen end Thin.. med det mener jeg at Spileberg formår at placerer os præcis i den følelsesmæssige situation han ønsker - med en intro som vare i hele 20 min. bliver vi kastet direkte ind i det meningsløse scenario jeg før har omtalt. For det kan da godt være at krig ikke er simpelt i den forstand.. men for de egentlige soldater derude tror jeg det hele er meget mere simpelt end for os der sidder trygt og varmt derhjemme og følger intensivt med på CNN. For soldaterne handler det om at overleve og finde håb, længere tror jeg faktisk ikke den er, og det er lige netop det jeg mener med at Spielberg rammer genialt, de ægte naturlige følelser hos mænd under ekstremt pres.

Jeg har på intet tidspunkt tænkt mig at kritiserer Mallicks Thin... for det er uden tvivl en god film, den formår bare ikke at fange den samme intense og simple fortælling, men prøver derimod som du selv skriver, at vise os soldaternes indre konflikter. Men problemet opstår bare lidt ved at man aldrig helt kommer ind og føler med personerne, der er simpelthen for mange vi skal forholde os til.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.