Dommedag nu: Av for Søren

Dommedag nu

09/08-02Av for Søren
Anonym
Søren, tror du virkelig selv atr Vietnamkrigen var en sort-hvid krig som mod Nazityskland? Du ser ingen paralleller mellem galskaben i filmen og mod den syrrealistiske situation der rent faktisk opstod i Vietnam, det groteskte i kulturgabet, det moderne menneske i ideologisk krig i en verden der var ligeglad, totalt anderledes og som lige så godt kunne være krig i Disneyland mellem Fedtmule og Mickey, som mellem gule og hvide? Hele konflikten kan bare skildres i en nem krigsfilm hvor folk slagtes i et blodbad? Du tror at Vietnam bare var landgang og maskingeværer og så var et slag enten vundet eller tabt? Apocalypose er IKKE en film for tåberne, så de virkelig kan få ind med ske og gaffel at krig er slemt... den skildrer noget der foregår inde i kraniet på dig, og der sker vidst ikke nok i dit til at du kan forstå filmens budskaber, der faktisk ikke er pakket ind i filosofiske symboler, men er lige på og hårdt.
Saving private Ryans første 20 minutter udfyldte et lille hul for at folk fattede hvad det gik ud på, helt basalt. mens resten var som 10.000 andre dårlige amerikanske krigsfilm.
Hvis du vil lære noget om VANVID også - og det var der nok af til alle i Vietnam - så finder du det i denne film. Men for at du forstår det skal du nok lære omnkrig fra andet end Billed-Bladet. Jeg har hørt mere end en Vietnamveteran nikke anderkendende til 'Dette er ikke en film OM Vietnam - det ER Vienam', det er nok for mig. Og nej, de tænker ikke på kugler og krudt... Deres sjæl og liv er forandet siden de kom hjem, og det skildrer nemme film som Saving Private Ryan IKKE! Og det der skete med Vietnam og veteranerne i de 50 år efter krigen skyldes ikke bare frygt... Fat det dog.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.