2046: Smuk, smuk filmpoesi

2046

08/01-05Smuk, smuk filmpoesi
Filmen levede i den grad op til mine forventninger. Jeg anskaffede mig den på DVD, før den ankom i biograferne i Danmark, men jeg vil nu alligevel se den på det store lærred, når den udgives.
Filmen har ikke, hvad man kan kalde en traditionel historie. Hovedpersonen, spillet af Tony Leung ("Hero"), er en skribent og forfatter, der flytter ind i et hotelværelsei '60erne. Filmen handler dernæst om de mennesker, som han møder på hotellet. Hotelejerens datter, spillet af Faye Wong ("Chungking Express"), er ulykkeligt forelsket i en ung japansk mand, spillet af Kimura Takuya kendt fra SMAP, og hovedpersonen bruger deres historie til en bog. Bogen handler blandt andet om et fremtidstog, der kører i det næsten uendelige, hvor en ung japansk mand forelsker sig ulykkeligt i en androidetjenerinde. Ulykkelig kærlighed er et væsentlig tema i denne film. En anden væsentlig historie i filmen er hovedpersonen selv, der forsøger at få fat i pigen i værelset ved siden af ham, spillet af Zhang Ziyi ("Hero", "House of Flying Daggers", "Vejen Hjem") som aldrig har været mere glamourøs og flottere end i denne film. Samtidig er det hendes absolut flotteste præstation som en skuespiller.
Alle disse historier sammen med de fantastiske billeder, taget af Christopher Doyle ("Hero" og "House of Flying Daggers"), udgør en stemning, der er svær at ryste af sig. Hvis man er villig til at læne sig tilbage og nyde stemningen, de fantastisk smukke, intime billeder og den bløde grammofonmusik fra '60erne, så er "2046" en oplevelse, du ikke må gå glip af. Forvent dog ikke en traditionel historie. Betragt det snarere som filmisk poesi.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.