Windtalkers: Kikset krigsfilm!!

Windtalkers

09/01-05Kikset krigsfilm!!
John Woos krigsfilm "Windtalkers" er både patriotisk kvalmende og håbløst urealistisk, men også lidet underholdende, hvilket er alt man kan sige om de positive oplevelser man får ud af dette krampagtige forsøg på en krigsfilm!

Woo har åbenbart haft svært ved at lave denne film uden at inkludere alle hans "seje" tricks der passer vældig godt til hans sædvanlige actionfilm, men virker noget malplaceret i denne film! Det er naturligvis forfriskende at se John Woo prøve kræfter med en anden genre end vanen tro, men der er bare desværre ikke mange ting der skilder denne ud fra hans andre film! Actiondelen, som altid er den drivende kraft i hans film, er næsten som den plejer og biler, mennesker og huse der eksploderer på spetakulær vis, filmet på spetakulær vis og fremstillet som underholdning er altså ikke passende i en krigsfilm!

"Windtalkers" e på intet tidspunkt realistisk eller det der ligner (hvornår har soldater sidst holdt en "tommy gun" ud i strækt arm og affyret et helt magasin eller rendt rundt med en, under normale omstændigheder, monteret maskinkanon som en anden Arnold Scharzenegger?). Det eneste positive man kan sige er at den, selvom 135 min. er lige lovlig meget, underholder bravt, men man får hurtigt en lidt fæl følelse i maven da man underholdes af noget så modbydeligt som krig... Krigsfilm bør være skræmmende beretninger om grufuld lemlæstelse og IKKE let overkommelig popcorns-underholdning!

Men er man typen der ikke føler sig underligt tilpas ved at nyde en krigsfilm som en hvilken som helst anden actionfætterfilm er "Windtalkers" sikkert et vaskægte hit (selvom kiksede bombefly nok skal fremkalde en mavesur kommentar fra selv den største og mest hærdede Woo-fan!), men for alle os andre bør vi nok fortrække og i stedet vælge "The Thin Red Line" der foregår samme sted på planeten, men ikke er lavet som gemen underholdning, men derimod er verdens bedste film om 2. verdenskrig..."... But the yoghurt is also cursed!!"
- Wicked salesman from "The Simpsons"

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.