Behind Enemy Lines: God bless america!!

Behind Enemy Lines

09/01-05God bless america!!
En vældig underholdende og af og til spændende actionfilm der spiller på en rent faktisk realistisk historie, men actionscenerne bliver måske lige en tand for smarte og så er Owen Wilson altså ikke nogen skrap skuespiller! Han kan lige finde ud af komedier, men hvis der bare er den mindste snært af alvorlighed i sigte er han nu engang utrolig utroværdig! Det samme kan man ikke sige om Gene Hackman, der muligvis spiller på automatpiloten, men det har jo aldrig betydet at han er direkte dårlig og er det bestemt heller ikke her! måske temmelig klicheefyldt rolle, men la' vær' med at si' det til nogen...

Det aller største minus ved filmen her (og det minus, det er stort!) er at filmen er alt for sukkersød og amerikansk, hvilket hver eneste bruger her på siden vist allerede har slået fast, og det er til tider kvalmende hvad den gæve, modige og altid imponerende Wilson præsterer for det stakkels krigsplagede-folk! Der er lige en tand for meget irakkrigs-propaganda over det, for alle amerikanere i filmen udståler denne famøse "jeg-er-amerikaner-og-derfor-kan-jeg-ordne-alle-jeres-problemer-ved-blot-at-knipse-mine-macdonalds-fede-fingre"-attitude! Det er særdeles trættende i længden!

Så når alt kommer til alt er filmen da fin underholdning, men som troværdig krigsfilm duer den ikke! Det skyldes bl.a. den alt for overvægtige amerikanske patriotisme der ligger som en tung dyne over hele filmen! og så er de ellers udmærkede actionscener liiiiiiige lovlig frække i betrækket til at være med i en krigsfilm! Den kunne have været balstyrisk godt, men blev det ikke ligefrem!""This is the 90's! You can't just go around, punching people on the nose: You have to say something cool first..."
- Bruce Willis, "Last Boy Scout"

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.