House of Sand and Fog: Skrøbeligt Hus

House of Sand and Fog
Film House of Sand and Fog
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
smuk og klogCasparus
- Grådig affektion -Emil Schultz
Skrøbeligt HusThomas Nielsen
Et fantastisk tragedieLars Sandgaard
En perle.Anonym
Hmm.Anonym

13/01-05Skrøbeligt Hus
Ung kvinde (Connelly) der er psykisk nede, mister sit hus fordi hun ikke har betalt sine regninger. Men inden hun får chancen for at få det igen, er det blevet solgt til en iransk familie, som hun snart kommer på kollisionskurs med.

”House Of Sand And Fog” er en meget smukt fotograferet og yderst velspillet tragedie, med en original historie og underfundig moralsk historie om retfærdighed, som filmen i sig selv heldigvis aldrig tager stilling til eller vælger side i.

Historien er bygget på bogen af sammen navn af forfatteren Andre Dubus III, der også havde skrevet bogen bag filmen ”In The Bedroom” og for den ukrainsk fødte instruktør Perelman, er det første film og det kan kaldes en vellykket debut, hvis man er til de mere smalle art-house-film, som den her må siges at tilhøre (dog i den mere kommercielle ende trods alt).

Filmens historie er egentlig meget enkel, måske lidt konstrueret, men personerne der befolker den er velskrevet, kompliceret og fulde af facetter, så man aldrig rigtigt ved hvor ens sympati skal ligge, uden at begge parter har ret i hver dagens sag, men griber den an på måder, så det kun kan ende galt. Den ene, spillet rørende af Connelly, fordi hun er så psykisk ude af balance at hun ikke er i stand til andet og den anden, spillet (faktisk stærkt underspillet) med overbevisning og fremragende nuancer af Kingsley, fordi han er et stolt menneske, som man dog inde bag facaden aner en vrede hos, som får en til at tænke hvad han gemmer på at hemmeligheder om sit liv i Iran, hvor han tidligere var general.

Det er en spændende film, uden de voldsomme armbevægelser, der alligevel formår at gribe fat i en, mens den med sine mange temaer og ret og uret, racisme og mennesker der er mentalt forstyrret eller drevet af de forkerte motiver, gør et indtryk på en, dog ikke usletteligt.

Filmens titel kan virke underlig, men passer godt til de temaer som filmen berører og de mennesker den omhandler, for et hus af sand (her symbol for et menneske) er skrøbeligt og det er svært at se tydeligt i tågen (som for mig er den side som den iranske general repræsenterer, han rummer altså et eller andet).

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.