Oldboy: ©Årets overraskelse©

Oldboy

27/01-05©Årets overraskelse©
Oldboy er en af den type film, som man ville ønske, at man kunne ringe til sine venner og snakke om, lige efter at man har set den.
Dog undlader man at gøre det, da ingen af dem har fået set filmen og man ikke vil ødelægge oplevelsen af denne film, ved at røbe noget for dem.

Af samme grund vil jeg heller ikke bevæge mig ind på handlingen, men denne gang bare nøjes med at sige, at den skal ses.

Oldboy er en hård film på alle punkter og en af den slags filmoplevelser, som man kun er vidne til måske en gang hvert 5. år.

Jeg sad og fik de samme vibes, som da jeg så f.eks. "Fight club" og "Nikita" for første gang og selv om "Old boy" også besidder en dyster stemning og nogle geniale klip, så har den sin egen stil og det ville være synd, at skulle sammenligne den med andre film, da den fungerer på sine egne præmisser.

Man kan kun frygte, at Hollywood udgaven vil være frataget for den råhed, som er i historien og i scenerne og vil blive tilpasset til et lidt mere sart mainstream publikum. Under alle omstændigheder er det ved at være trættende med alle de remakes af især asiatiske og franske film, som Hollywood står bag. Vi slipper desværre nok aldrig for det.

Folk der ikke er vant til asiatiske film, vil måske have lidt problemer med det lidt overgearede skuespil, men vil forhåbentlig kunne se udover det og se filmen i sin helhed. Ingen i Hollywood laver film, som er lige så rå i kanten som de gør i Asien. Tarantino er den eneste som bare nærmer sig.

Forfriskende med en filmoplevelse af denne karakter og selvom mine forventinger var høje, så blev jeg alligevel overrasket. Tænk på hvad der så ikke kan ske, hvis du holder dine forventninger i bund. ;o)

Filmen har fået utrolig god kritik af brugerne herinde og det er velfortjent, da den virkelig er et frisk pust i disse tider. Grunden til at jeg valgte, at bestille den hjem fra Asien, var da også på grund af denne gode kritik herinde og i den forbindelse vil jeg da gerne sige: Tak for anbefalingen guys! Den var alle pengene værd.

14/09-05Force
Anonym
Har du laest noget konkret om, at der kommer et amerikansk remake af denne film, eller spekulerer du bare?

15/09-05Den amerikanske version...
...er i hvert fald levet "announced" og er nu at finde på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0425320/
Tja, en geninspilning af en mand, der også skal instruere Fast & Furious 3 kan næsten ikke gå godt eller...

18/09-05endelig...
Anonym
Tror at jeg endelig forstår jeres irritation over obligatoriske og uoriginale amerikanske genindspilninger. Hvorfor i alverden vil man lave et remake af en noget nær perfekt film?!? Og så med den instruktør... Det kan kun gå grueligt galt

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.