Stjernekrigen: - En ny æra kan begynde -

Stjernekrigen

31/01-05- En ny æra kan begynde -
Endelig fik jeg tid til et gensyn med Star Wars-universet, og en kærkommen julegave kom endelig i brug, da det nye Box Set med restaurerede udgaver af de tre ældste film gjorde min dvd-afspiller selskab. Det blev et mildt sagt glædeligt gensyn.

Vi lægger ud med den første film, fjerde episode af sagaen, som på alle tænkelige måder må siges at være vellykket. Et fantastisk eventyr i science fiction-forklædning, der underholder, betager og rører en. Vi stifter bekendtskab med det univers, der skrev sig ind i filmhistorien og ændrede hele vores opfattelse af at se film, og vi bliver introduceret for det klassiske men alligevel særprægede persongalleri. Man fornemmer hurtigt, at man er vidne til noget ganske særligt.

Og særligt er det. I dette første værk får vi det hele. Åndeløs spænding, fremragende action, visuel overlegenhed, mageløse special effects og en scenografi uden lige. Bedre underholdning fås ikke.

Fortællingen er egentlig ganske enkel og ligetil, men man fornemmer alligevel de mange lag af universet, der ligger og venter under overfladen. Lucas tager tingene med ro i hans første film, og selvom han kaster publikum hovedkulds ind i sit univers, formår han alligevel at fortælle historien bid for bid og med den nødvendige rolighed, der gør at seeren ikke fluks giver op overfor det storstilede univers.

Næ, her er man med fra start til slut i de godes kamp mod de onde. Det er levende fortalt, humoristisk og charmerende, medrivende og fortryllende - med andre ord et vaskeægte eventyr!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.