Døden om bord: Svedigt kammerspil

Døden om bord
Film Døden om bord
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Kun Tåber Frygter IKke HavetThomas Nielsen
Svedigt kammerspilKasper

13/02-05Svedigt kammerspil
En moden mand og hans noget yngre kone sejler ud på Stillehavet i deres båd for at nyde livet.
Tilfældet vil, at de kommer på sporet af et skib, hvis besætning er forsvundet under mystiske omstændigheder. De støder imidlertid på en enkelt overlevende, som de tager ombord på deres egen båd, mens den eventyrlystne ægtemand går ombord i det forladte skib for at undersøge sagen nærmere.
Da de to både forvilder sig bort fra hinanden, begynder tingene at udvikle sig særdeles dramatisk mellem den unge kvinde og den efterhånden restituerede ungersvend, altimens ægtemanden må kæmpe for sit liv på den ødelagte, forladte båd.

Filmens helt store force er dens vellykkede opbygning af isolations-stemning. Her er ingen overflødig underlægningsmuzak med mestendels stilhed - helt i den klassiske thrillers/gysers ånd.

De eneste deltagere i det dødstille drama er den isolerede Sam Neill på sin dødssejler, samt de dengang unge, men ganske velspillende Nicole Kidman og Billy Zane i al deres kropslige svedighed, som udover sex appeal også fremmer oplevelsen af næsten at være med ombord på båden midt ude på Stillehavet under den brændende sol med en sparsom mængde drikkevand.

Noyce får det optimale ud af sit lille drabeligt skumle "kammerspil på åbent hav". Det er en film, som vil fungere fint som stemningsskaber selv om 50 år. Ydermere appellerer den formentlig til et meget bredt publikum.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.