Dune - Ørkenplaneten: en smagssag

Dune - Ørkenplaneten
Film Dune - Ørkenplaneten
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Lynch This!...Sletsletslet
om igenCasparus
Elsket og hadetShadowshire
Fantastisk bog - Meget ringe filmAntaeus
ha ha haAnonym
SkodfilmAnonym
Middelmådig filmAntaeus
psstAnonym
Indlæg Se alle indlæg (27) Se mere

19/02-05en smagssag
Fundementalt er de to meget ens, både tematisk og symbolsk, og de bygger på meget ambitiøse bøger. Star Wars, ihvtertfald de oprindelige tre film, kan også lægges i samme skuffe. Der er den klassiske historie om helten/frelseren, hvis komme er profeti.
Om vores udvalgte helt skal balancere verdens skæbne ved en ring, the force eller Dune's spice er på det niveau det samme. De kan alle forgifte sjælen og "fear is the mindkiller".
Jeg har altid været fascineret af Dune pga. dens mere uhåndgribelige stil, som jeg også synes findes i bogen. Det underbygges af den surrealistiske visuelle stil. Det må hele tiden have været tanken at forsøge at komme tæt på bogens "feel" og derfor faldt valget på Lynch (gætter jeg på). Selvsamme stil og tempo er nok også grunden til at mange ikke er helt vilde med Dune, især fordi den udkom i kølvandet på Star Wars. Gad vide hvordan Lýnch ville have den skulle have ser ud...
Peter Jackson fortolker mere i LOTR og det er jeg OGSÅ vild med...jeg synes han gjorde et enestående stykke arbedjde og personligt foretrækker jeg dem fremfor Dune. Men jeg synes vi er nede på "smags niveuet"...de er begge seværdige på hver sin facon og derfor synes jeg sandmands holdning er helt fin.

Forøvrigt har Dune en ensemble af fantastisk skuespillere man sjældent har set mage.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.