Se7en: Historisk!

Se7en
Film Se7en
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Dyster mørk og makaber Martin Lindahl...
Min kommentar til Se7enFilmBaron
Slettet
Oscar-Prognosewrathcoil
Pis!Anonym
Fantastisk!Martin
Fremragende thriller..!DiscoLemon
Benjamin Button!!wrathcoil
Indlæg Se alle indlæg (82) Se mere

01/03-05Historisk!
Der er ingen tvivl om, at Seven regnes for en af de bedste film indenfor sin genre, og siden har man lavet nogle middelmådige efterligninger, men aldrig i samme klasse som denne. En film der bliver bedre med tiden, og ved gensyn. Der er så mange suveræne detaljer i denne verdensklasse produktion. Måske den bedste film i sin genre, nogensinde.

For det første er handlingen særdeles god, hvor vi har en morder, der begår alle de brutale forbrydelser og efterlader nogle clues til politiet, men alt det har en grund og morderen har et budskab/mål med sit arbejde. Bemærk også, at man ikke ser morderen ret tit, faktisk kun hen mod slut, og man ser slet ikke hans skumle planer blive udført. Slutningen er yderst overraskende og atypisk, kan måske beskyldes (nok mest af mig) for at være for god, til at være rigtig troværdig, men til gengæld meget rørende. Men hallo, det er en thriller og ikke et autentisk drama, derfor betyder det intet som helst, Seven er stadig i særklasse.

Teknisk er filmen også et mesterværk, som sagt, så indeholder filmen mange lækre tekniske detaljer, som skal ses af flere gange, for at fange dem alle. Selv rulleteksten kører den modsatte vej end normalt, da filmen sluttede, ret blæret. Og ikke for at nævne filmens indledning, hvor man blot ser, hvordan morderen skærer sine fingerspidser af, (altså huden) så man ikke kan identificere hans fingeraftryk. Ret voldsom åbning på en film, men hold kæft hvor er det blæret lavet. Det er en af de mørkeste og dystre film der er lavet, konstant regn, mørke og lign. men det passer fint ind til filmens tema/univers. Det er vist nævnt før.

Skuespillet er fantastisk. Brad Pitt spiller måske sin livs rolle, han er fremragende og burde have haft en oscar nominering. Han er vist nok kun blevet nomineret en enkelt gang, for 12 Monkeys så vidt jeg husker, der er han også fremragende. Men ellers er Fincher rigtig god til personskildringer, det har vi set mange gange, også her i Seven, hvor han forsøger at give betjenten Mills/Pitt en dybere karakterer, både som betjent og ægtemand med hverdagsproblemer, som vi kan identificere os med. Freeman er som altid enestående, selvom hans roller ofte minder om hinanden. Hans rolle er også velbeskrevet med mange nuancer og dybde, herligt at følge med i.

Der er vel ingen grund til at sige mere om denne film, man kan sige det med få ord, alt andet siger sig selv. Det er en historisk bedrift Fincher har lavet, og tænk engang efter den noget skuffende debutfilm Alien 3. Finchers bedste film med Fight Club, der kom et par år efter denne, men begge er ubeskrivelige, og historisk set er det også to pragtværker Fincher har lavet. Hører selvfølgelig til noget af det bedste inden for den genre. En nådesløs film!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.