Firmaets mand: Manden med problemerne!

Firmaets mand

07/03-05Manden med problemerne!
Efter et par blockbuster hits i 80’erne, har Tom Cruise påtaget sig en mere seriøs og krævende rolle denne gang, først som advokat i filmen A Few Good Men, og nu her. The Firm er en glimrende film, som både er spændende og overraskende, og som publikum mister man i hvert fald aldrig interessen, trods den lange spilletid. Filmen er mystisk – men ikke på den forvirrende måde, men på en måde, som holder publikum på kanten af stolen. Filmens hemmeligheder bliver selvfølgelig mere og mere tydelige når man nærmer sig filmens klimaks, og brikkerne falder pænt på plads til sidst, men alligevel kan instruktøren ikke undgå alle klicheerne, når han endelig skulle runde filmen af.

Med sine over to timers spilletid, så forventer man også, at filmen byder på lidt af hvert, og man håber på, at filmen kommer godt omkring sine emner. Og det gør den også. Vi har en ung Tom Cruise (Mitch), der lige har fået et højtbetalt job, derfor er hans drøm gået i opfyldelse, hvor han nu har en masse penge, han kan bruge. Han er lidt af en egoist, og går måske for meget efter pengenes skyld. Men pengene er ikke alt for hans kone, og deres forhold bliver hurtigt anspændt pga. Mitchs krævende job, og situationen bliver endnu værre, da Mitch får sig et lille sidespring. Udover hans privatliv, skal han finde frem til bagmændene og reportere til politiet, da firmaet har en beskidt hemmelighed. Politiet presser ham til det yderst. Ja, Mitch står med mange problemer i hånden, men rollen er rigtig god for Tom Cruise, som giver han den udfordring, og han har bestået. Han er fremragende. Legendariske Hackman er også god i rollen, og Harris er måske endnu bedre. Det er lykkedes instruktøren at samle et godt hold, og sætte dem på de rigtige pladser, og alle spiller udmærket.

Mit eneste problem med filmen var den lange spilletid. Ikke at filmen er kedelig, men den er indimellem lidt langtrukken, måske også lidt atypisk spilletid for en thriller. Men det er i hvert fald til at overkomme, så længe man følger med i filmen God, momentvis spændende, velfortalt og velspillet lille film.

Vi kan jo glæde os til Sydney Pollack nye film, The Interpreter.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.