Ringenes Herre - Eventyret om ringen: sikke en kedelig film

Ringenes Herre - Eventyret om ringen

10/03-05sikke en kedelig film
Anonym
Det er godtnok længe siden jeg var inde og se filmen, men nu må jeg altså have det ud. Mine forventninger var ret store da jeg skulle ind og se den. Da jeg ikke havde været i stand til at kæmpe mig gennem mere end to søvndyssende kapitler af bogen før jeg smed den ud, forventede jeg faktisk at man i filmen kunne holde dampen oppe. Alle vennerne havde jo rost historien til skyerne, så forventningerne var meget høje.
Jeg må sige jeg blev skuffet.
Starten er nøjagtig lige så kedelig som i bogen. resten er forudsigeligt som et ganske almindeligt computerspil (er historien iøvrigt ikke baseret på et spil?). Der var ikke ret meget at byde på som filmen skred frem med hensyn til spænding (med mindre man er vild med \"kampscener\").
Kort sagt synes jeg at den er et forfærdeligt uinteressant rod af myter og underlige figurer. Jeg læste for mange år siden en række bøger som jeg ikke kan huske navnet på, men som indeholdt både elvere og troldmænd og dværge og drager og hvad ved jeg. De var spændende, allesammen. Det er ringenes herre ikke. Hvis så bare computeranimationerne var lige så flotte som landskaberne (som jeg kun kan rose), så ville jeg have givet filmen en stjerne mere. Men nej, det er de heller ikke. Der er åbenbart langt igen inden man finder ud af at animere en figur så den virke troværdig.
På trods af at jeg nægtede at se \"de to tårne\" i biffen, da vennerne inviterede mig til premieren, forsøgte jeg at se \"de to tårne\" på DVD. Den står endnu på hylden, og jeg har kun set ca. 40 min. af den. Jeg kan ikke holde det ud, så det må blive ved det. Jeg tør ikke engang gætte på, om jeg nogensinde begynder på den sidste i trilogien.
Jeg har i denne udgydelse forsøgt at bevare roen, og ikke bare råbe højt op og slukke computeren, i et anfald af \"nu-kan-det-være-nok-jeg-må-ud\" panik. Det er lykkedes at nå hertil uden at få krampe, og jeg vil derfor slutte med at sige:
Jeg er ked af ikke at kunne slutte op om hovedparten af jer og sige at dette er en god film. Det kan jeg ikke. Men jeg må vel have min mening. Og nu slap den ud.
Puha.

10/03-05I'm gonna say...
Anonym
Du har da så absolut ret til din menig, og her er så min:

"Da jeg ikke havde været i stand til at kæmpe mig gennem mere end to søvndyssende kapitler af bogen før jeg smed den ud"
Siger mere om dig end Ringenes Herre. Har du fantasi?

"resten er forudsigeligt som et ganske almindeligt computerspil ((er historien iøvrigt ikke baseret på et spil?)"
Nej, det er den ikke jens. Den er ligesom lidt for gammel...du ved Backgammon, Kalaha, Skak, Stretego, Pong, Pacman osv fremad til Half Life 2.

"at den er et forfærdeligt uinteressant rod af myter og underlige figurer."
Hvis jeg nu siger "arketyper", hvad siger du så jens?

"Jeg læste for mange år siden en række bøger som jeg ikke kan huske navnet på, men som indeholdt både elvere og troldmænd og dværge og drager og hvad ved jeg"
En kasse rødvin på at de er inspireret af Ringenes Herre. Og måske er det et hint at du ikke kan huske titlen...sikker på at de var SÅ gode? For hvis du siger Dragonlance, så.....

"i et anfald af \"nu-kan-det-være-nok-jeg-må-ud\" panik."
Tre ord min ven: Valium eller terapi.

10/03-05Who?
Anonym
"Og nu slap den ud.
Puha."

Who farted???

20/03-05tak for det
Anonym
Det fremgår jo tydeligt at man ikke må genere et \"stort mesterværk\" som ringenes herre. Det er jo ærgerligt når det er sådan.

\"\"resten er forudsigeligt som et ganske almindeligt computerspil ((er historien iøvrigt ikke baseret på et spil?)\"
Nej, det er den ikke jens. Den er ligesom lidt for gammel\"
Jo den er baseret på et rollespil på et bræt. man kan faktisk godt spille på andet end en computer lille ven.

\"\"at den er et forfærdeligt uinteressant rod af myter og underlige figurer.\"
Hvis jeg nu siger \"arketyper\", hvad siger du så jens?\"
at den er et forfærdeligt rod af makebelieve myter og underlige ligegyldige figurer.

\"En kasse rødvin på at de er inspireret af Ringenes Herre.\"
Ja sikkert. Det viser jo at man kan udvikle et koncept, til noget fornuftigt. Hvis det nu var Dragonlance, hvad så (jeg tror det nu ikke).

Det er minder lidt om at sige sin mening om Islam det her. \"Holdt din koæft eller jeg slår dig ihjel din vantro hund\"

20/03-05???
"Jo den er baseret på et rollespil på et bræt. man kan faktisk godt spille på andet end en computer lille ven."?????

Er den baseret på et rollespil på et bræt??
Så ham Tolkien fyren er altså bare en fusker?

21/03-05Fusker?????
Anonym
Hvorfor dog det?

21/03-05Din mening...
Anonym
Tja, du skal da have ret til at mene hvad du vil. Bare lige et par kommentarer:
Hvis du har læst en bog (eller serie bøger) der involverer elvere, drager etc. så er den inspireret af Ringenes Herre. Det betyder ikke at den ikke kan være bedre, men Ringenes Herre var den første indenfor genren, og efter min mening holder den stadigvæk, selv om jeg også har læst bøger jeg syntes var bedre.

At den skulle være baseret på rollespil er nok forkert. Den er udgivet i 50'erne, og de første rollespil kom i 70'erne, og var inspireret af Ringenes Herre (Dungeons and Dragons), og har siden inspireret bl.a. Dragonlance.

At du giver filmen 1 stjerne, og insisterer på at computergrafikken var dårlig synes jeg til gengæld vidner om useriøsitet. At filmen ikke levede op til dine forventninger, eller at du ikke kunne lide den er ikke det samme som at dette er den værste film man kan tænke sig. Alene kameraføring, lyd og scenografi er på så højt niveau at minimumskarakteren ikke burde kunne være på tale. Så får det mig til at tro du giver denne karakter og anmeldelse for at være anderledes, eller for at provokere. Ingen mennesker med bare et minimum af interesse for film vil seriøst kunne give denne film én stjerne.

21/03-05Jo da
Anonym
Jeg har givet filmen 2 stjrner, pga lyd og effekter. Men det er sku da ikke alle der nøjes med det visuelle, og jo - folk burde give 1 stjerne hvis de føler, at en film fortjener 1 stjerne. Anderledes kan det ikke være. Det er sku da en åndssvag kommentar synes jeg. Jeg bryder mig heller ikke om LOTR-film, derfor får de alle 2 stjerner af mig.

Jeg synes godt nok, at ligeså snart der kommer en og kritiserer denne film, så står der en hær og angriber. Utroligt. Det er ligesom om, at man bare SKAL elske de her film, ellers er man dum, useriøs, anderledes og provokerende. Flot

22/03-05Useriøs
Anonym
Hvorfor er man pludselig useriøs bare fordi man ikke kan lide filmen, som alle andre roser til skyerne. Vi kan da ikke alle være enige om alting. F.eks. synes jeg at computer effekterne var dårlige, ikke i forhold til noget, bare generelt. Det synes jeg tit og ofte at computer effekter er, når man forsøger at animere levende væsener, det er ikke troværdigt i mine øjne. Man er kommet meget langt i forhold til de første film med computer effekter, men der er altså lang vej endnu inden jeg falder ned af stolen over dem. Du nævner kameraføringen, hvad er det der er så fedt ved den? Lyden.... tja den er jo på det niveau film er på idag, det synes jeg ikke der er noget specielt ved. Scenografien synes jeg er flot, især de flotte landskaber fra New Zealand, men det fik jeg vist også nævnt.
Jeg synes historien er kedelig fordi den er meget lineær. Der er ingen svinkeærinder undervejs, ingen uventede drejninger af historien (det er ikke uventet at der dør nogle helte undervejs, der er jo krig). Derfor synes jeg den er forudsigelig. Og hvis det er det folk gerne vil have, så er det jo en glimrende film.
Angående rollespil, så var det en TV udsendelse med J.R.R.Tolkien jeg hørte det i, det var faktisk ham selv der sagde det. Det var der inspirationen kom fra.
Det angreb jeg oplever når jeg siger min mening om filmen, minder om at man uforvarende kommer til at kalde muslimer for noget de ikke bryder sig om. Så er man en vantro hund der ikke forstår noget som helst og kan slås ihjel efter forgodtbefindende. Jeg er ked af ikke at kunne nyde filmen sammen med mine gode venner, men det går altså bare ikke. Jeg ville ellers gerne.

22/03-05Tja
Personligt har jeg intet imod, at du ikke bryder dig om disse film. Vi kan jo heldigvis ikke alle have samme smag og hvis man f.eks. ikke interesserer sig synderligt meget for eventyr genren, så kan jeg da godt forstå, at disse film ikke rører noget i en.

Jeg tror bare, at de fleste film fanatikere er enige om, at serier som "Star Wars 4-6" og "Ringenes Herre trilogien" er milepæle i filmhistorien, bl.a. hvad angår effekter (deres tid taget i betragtning), så at uanset om man synes om historien eller finder filmene interessante, så må man tage hatten af for filmenes tekniske færdigheder sammenlignet med hvad der ellers er ude på det tidspunkt.

Hverken Star Wars eller LOTR har jo sindssygt komplicerede historier, men i de timer filmene står på, så føler mange sig suget ind i en så fjern og eventyrlig anderledes verden end vores og der er nok ikke mange andre film, som har formået at give folk et lige så stort sanse indtryk. Man føler sig inviteret indenfor til et møde med et kæmpe univers af forskellige racer og personligheder.

Hvis du ikke får den følelse, når du ser dem, så er det helt fint med mig.

Jeg studsede bare over, at du skrev, at LOTR var baseret på et rollespil på bræt, når Tolkien har brugt jeg ved ikke hvor mange år på at færdiggøre LOTR (nærved tyve år). Jeg har hørt, at han skulle være blevet inspireret af mange gamle sagn og myter.

Såvidt jeg ved blev det første rigtige rollespil opfundet i 1971 af David Arneson fra USA og derefter udkom Dungeons & Dragons osv. og Tolkien døde såvidt jeg husker i samme år som jeg blev født (1973).

Da Tolkien´s første fortællinger om Migård første gang så dagens lys i "Hobitten" i 1937 og senere hen i "Ringenes herre-trilogien" i 1954-55, så fandt jeg bare din udtalelse besynderlig. For mig var det ligesom at påstå, at "Top Gun" var baseret på et Playstation 2 spil, men måske er der noget, som jeg er gået glip af?

22/03-05Force!
Anonym
Jeg kan nu godt give dig ret i, at både Star Wars og LOTR filmene kræver, at man er til det univers, ellers fænger de film ikke. Nu er jeg til alle genre, men netop LOTR og SW har ikke givet mig noget som helst. Ja, de er teknisk flotte, især den allerførste SW-film. LOTR-film er også flotte, men jeg synes da ikke, at de har sat standarder, og som Jens sagde, så er der mange film der er ligeså flotte, og det forventer man også idag. Jeg synes en film som Pirates Of The Carribean er langt mere imponerende, men det er jo en smagssag. Tag også Matrix film, den første, som er måske den mest imponerende film jeg har set, altså rent visuelt. Også i forhold til prisen. Spiderman 1+2 kan også være med. Og ikke mindst Terminator 2

23/03-05jens
Anonym
Næ da. Jeg kunne bare ikke rigtig forstå dine lidt tågede argumenter. Men jeg skal da lade være med at svare dig (med ironi) i fremtiden. Og den med at historien er baseret på et spil har jeg altså aldrig hørt.
Jeg mener personligt at du ikke ser hvor godt Jackson og hans DP udnytter scope formatet ("kameraføringen"). Jeg synes at de gør alt rigtigt og jeg er personlig tilhænger af af lange "sweeps".

Og til sidst: Hvis figurer, myter etc i ringenes herre virker ligegyldige for dig, så ville jeg mene at du har misset noget. De er klassiske arketyper, saom repræsenterer ting vi alle skal være på vagt for i vores valg her i livet (der er en grund til at Ringenes Herre er den mest læste bog efter bibelen). Nogen mener at den slags skal illustreres ved social"realisme"....det har jeg aldrig været enig i - derfor tog jeg selv et par pistolskud heriunde for min kritik af fx. "forbrydelser", som jeg mener er en meget overvurderet film.

PS: At sammenligne mine udtalelser med religiøse pegefingre er ret patetisk jens. Det virker som om jeg virkelig har tisset på din sukkermad så....beklager min ironiske tone som ikke faldt i god jord hos dig.

23/03-05C
Anonym
Der er desværre alt for meget buh'en og pegen fingre efter folk, som ikke kan lide filmen. Det er synd. Filmen generer mig som sådan ikke, jeg gider bare ikke at se på den, og det er det jeg har forsøgt at få sagt.
Så nu er jeg patetisk, ikke modtagelig for ironi, og tilsyneladende overfladisk, fordi jeg ikke kan se det samme i en film som dig. Bare rolig, min sukkermad er helt tør.
Alle udtalelser i dette forum, falder i god jord hos mig, ellers skulle jeg have holdt mig væk. Så bliv endlig ved.
Jeg synes faktisk du skulle argumentere for hvorfor du synes f.eks. scope formatet bliver udnyttet så godt.

23/03-05Lars
Anonym
Aldrig i mine dage har jeg hørt en så håbløs ringe kommentar. ALDRIG. Det er imponerende, Lars. At påstå alle andre er forkert på den, og vi burde ikke give LOTR film 1 stjerner. Vi er barnlige og dumme, mens kære Lars har forstået det hele og læst på lektien godt og grundigt. Men ved du hvad - den eneste der kommer med dumme og meningsløse påstande, er sku dig, knægt. Jeg har NUL respekt for det du siger. Jeg har normalt respekt for folk, men i dit tilfælde gør jeg det til en undtagelse. Skam dig. Du er blot på scope for at pisse folk af, og svine alle andre til, og dømme folk. Ja, du leger en overdommer. Men det er du altså elendig til, så drop dine latterlige kommentar til folk, og anmeld nogle film, fremfor at hele tiden pisse folk af. Du er sku belastende mand.

Jeg har da ingen problemer med folk, der elsker de her film. De folk jeg kender har heller ikke problemer med, at jeg hader de her film. Så enkelt er det jo. Jeg tager dem seriøs, og de tager mig seriøs. Det kaldes også gensidig respekt. Noget du ikke kender til. Slå det op så.

23/03-05LALA
Anonym
Det er sgu da noget lort du fyrer af Jens, animationerne i filmen er sgu da nogle af de bedste der nogensinde er lavet....stadig...der er nok en grund til at den blev nomineret til Oscar..(kan sgu ikke huske om den vandt eller ej), og man vil da heller ikke kun ta' ind og se den på grund af de kampscener der er i den, for der er da kun to-tre reelle af dem...

6 stjerner ud af seks...

23/03-05Sandt
Anonym
Ja, og efter gensyn skiftede jeg mening. Og hvad så?? Det forklarer jeg også i mit indlæg. Jeg er også pisse ligeglad med, om du tager mig seriøst eller ej. Som om din mening betyder noget for mig.

Cry me a river siger du?? HA, få dig et liv mand. Dig vil jeg ikke engang bruge 25 øre på.....Jo, jeg vil nok kaste det så hårdt i hovedet på dig, og banke noget fornuft i dig bagefter, og stadig ville du ingenting fatte. Søg hjælp mand. Du har et alvorligt problem.

27/03-05Det er da ikke noget lort
Anonym
Du har ret i at det er de bedste der nogensinde er set indtil da. Men det gør dem da ikke skide gode. Har du læst æventyret om kejserens nye klæder?

27/03-05Hmmm
"Du har ret i at det er de bedste der nogensinde er set indtil da. Men det gør dem da ikke skide gode."

Er det ikke lidt selvmodsigende? Hvis de ikke er "skidegode", hvad for nogle er så bedre, når du indrømmer, at det er de bedste der er set indtil da?

Da jeg f.eks. så "Star Wars" første gang, der var det da helt klart de bedste effekter, jeg havde set på det tidspunkt. Hver gang man så fandt på nye måder at forbedre effekterne på, så har jeg da tænkt "Wauw, det er de bedste effekter jeg har set indtil nu".

Man er da nødt til at kigge på, hvordan standarden ellers er på det tidspunkt og så vurdere udfra det. Så medmindre du har set ind i fremtiden og fået en vision af, hvor fantastiske effekterne bliver om f.eks. 20 år, så må de her effekter da betragtes som "skidegode".
Hvis der ikke er noget bedre på markedet, så fortjener de da i det mindste titlen "skidegode".

De første kæmpe mobiltelefoner tænker man da også tilbage på nu med et smil på læben, men dengang tænkte folk da ikke "de er de mest high-tech på markedet indtil nu, men hold kæft hvor er de store. Der må da kunne gøres noget ved størrelsen og ville det ikke også være smart, hvis man kunne sende beskeder til hinanden fra dem og tage billeder med dem? Så det kan godt være at det er fantastisk, at vi nu kan stå nede på gaden og ringe hjem uden brug af telefonboks, men de er sgu ikke skidegode".

Jeg må indrømme, at jeg troede at det var seriøst, da du sagde, at du ikke kunne lide filmen og det kan man da kun repektere, men den sidste udtalelse er efter min mening ret svær at tage seriøst.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.