Blade Runner: The Final Cut: Do Androids Dream...

Blade Runner: The Final Cut

20/03-05Do Androids Dream...
Hvis jeg som science fiction fan bliver spurgt om jeg kan nævne blot en film, der på samme tid kan repræsentere hele den overordnede genre og som samtidig står som en bastion for genrens omdømme, er det meget sandsynligt at Ridley Scott's episke genistreg Blade Runner ville være den film jeg valgte.

Blade Runner har et tema, der er mere end brugbart og anvendeligt i næsten enhver genre, hvad enten det er drama eller krigsfilm.
Den er en decideret filmhistorisk milepæl indenfor filmverdenen, i 1982 var dens special effects og scenografi nyskabende og idag står de stadig som værende imponerende..

I 1992 udkom filmselskabets version af en definitiv Blade Runner udgivelse, den såkaldte Director's Cut. Noget den slet ikke er da Ridley Scott ikke har været involveret i produktionen og udarbejdelsen af dene udgivelse.

1992-version er mere direkte i sine svar på filmens spørgsmål og er egentlig en meget mørk version.
Den har dog en mere overrumplende slutning og derudover er Harrison Ford's voice over som Deckard helt væk.
Den version skulle efter sigende være tættere på Ridley Scotts oprindelige vision og tolkning af Phillip K. Dicks historie; Do Androids Dream Of Electric Sleep.

Selvom Director's Cut udgaven helt sikkert er den mest apokalyptiske og måske også bedst sammenhængende af de to udgaver ville det alligevel være godt at få en version hvor begge var at finde, så man ikke absolut skal skifte mellem DVD og VHS bånd.

Fuldt hus, ingen tvivl.

En sidste ting - ved nogen på Scope hvor Blade Runner - Director's Cut kan rekvireres på DVD??

21/03-05Blade Runner DC DVD
Du kan anskaffe dig Directors Cut for 80 kr på region 1 hos axelmusic.dk.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.