Memento: Detaljeret mesterværk!

Memento

23/03-05Detaljeret mesterværk!
Fascinerende og intelligent mesterstykke, som kun Nolan kan sammensætte.

Ingen dyre effekter kan hamle op med Nolan's begavede sans for at skrue en fed film sammen. Overordnet set handler det om noget så simpelt som hævn, men der er så meget mere der ligger bagved. Bemærk også filmens fortællestruktur (baglæns), der aldrig er set magen til. Nolan tilføjer historien mange flere spændende lag, som er værd at bemærke, og den interessante slutning er tankevækkende og vender tingene på hovedet. Personerne er ligeledes interessante, instrueret af Nolan med stor indsigt i psykologi. Især vores forholdsvis ukendte hovedperson Pearce, som leverer en oscarværdig præstation. Pearce, som jeg svagt huskede fra Rules Of Engagement, leverer en fænomenal indsats, som er mindeværdig. Joe Pantoliano er også fabelagtig i sin rolle, og Anne-Moss er også i særklasse.

Til slut skal jeg lige kort fremhæve filmens tekniske kvaliteter, som også er i tiptop stand, som resten af filmen selvfølgelig også er. Der er nogle fede detaljer i Memento, lækre shoots, og meget meget mere, som ville tage mig en evighed at fremhæve. Selvfølgelig er der også enkelte forklaringsproblemer undervejs, men det er ganske forståeligt, og kan ikke helt undgås, ihvertfald ikke i Memento. Men lad dem der gider bruge tid på at lede efter tåbelige "fejl". Det vil med garanti ødelægge fornøjelsen, og den fantastiske rejse i det kringlede sind.

Fascinerende, velspillet, overraskende, original, rørende, uforglemmelig. Ja, med disse ord sender jeg de varmeste anbefalinger til folk der har mod på at se en speciel film. Memento er en sand nydelse. Sikke en filmbedrift!! Hører selvfølgelig blandt topfavoritterne.

30/05-05Fed limited edition udgave!
Anonym
Tjek lige denne herlige limited edition udgave, med masse af materiale og en lækker dvd indpakning. Man får en masse sjove ting med, og dyr er den bestemt heller ikke. Jeg er sku glad for, at jeg har denne udgave i min samling.

http://www.axelmusic.dk/product...s/043396065987

18/09-06Mesterværk, trods sine "fejl"
Anonym
Gott, du siger i din anmeldelse at Insomnia ikke er en specielt fantastisk film. Jeg synes selv at Insomnia er utroligt god, og jeg forstår så bare ikke at du så har givet Insomnia 6 stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.