Air Force One: ©Begyndelsen til enden....©

Air Force One

24/03-05©Begyndelsen til enden....©
...for Wolfgang Petersen, that is.

Kunne ikke have sagt det meget bedre, Corkey.
Vidste iøvrigt ikke, at du havde set "Romeo bløder"? Var det så ikke på tide med et indlæg?
Iøvrigt fedt at "Sid & Nancy" endelig blev udgivet på DVD herhjemme.

Tilbage til filmen:
Dette er en af de mest kvalmende patriot film set fra USA i nyere tid og så er den instrueret af en tysker!

Jeg har ikke lagt skjul på mit hadeforhold til de to tyske instruktører Petersen og Emmerich og det stammer simpelthen fra deres forfærdelige og kvalmende amerikansk-patriotiske undertoner i deres film i senere år.

Sjovt nok er Emmerich med "Day after tomorrow" og Petersen med "Troja" blevet "beskyldt" for at være kritiske overfor USA og deres henholdsvis udenrigs- og miljø politik, men kunne det tænkes at være fordi, at de har fundet ud af, at stilen med at kysse røv på Hollywood og USA ikke fungerer mere efter et par mindre succesfulde film og de derfor prøver at gå stik modsatte vej?

Petersen´s tendens til de kvalmende "over the top" patriotiske scener så vi allerede begyndelsen til i "In the line of fire" og "Outbreak". Personligt er jeg ved at brække mig, når Hoffman i slutningen af "Outbreak" prøver at få piloterne til lade være med at udradere den "smittede zone" ved at minde dem om, "at det er amerikanske liv, der er tale om". Man sidder så tilbage og tænker "hvad så hvis det f.eks. havde været danskere, svenskere eller afrikanere som havde rendt rundt dernede" Havde han så overhovedet gide holde den tale?".

Med "Air force one" går Petersen hele vejen med denne stil og det er forfærdeligt at se på. Selvom filmen er professionelt skruet sammen, så er handlingen og scenerne simpelthen så forfærdelige, at man skal være Amerikaner med et stort A for ikke at få opkast fornemmelser og den der med "Slap dog af, det er jo bare underholdning" fader langsomt ud, når man kommer i tanke om, at instruktøren er fra Tyskland.

Hvad Oldman laver i dette makværk fatter jeg ikke, men han skal vel også have mad på bordet ligesom alle os andre dødelige.

Petersen´s karriere startede ellers så godt med "Das Boot" og hans overgang til Hollywood bød også på noget interessant underholdning i form af den børnevenlige men yderst seværdige eventyr film "Den uendelige historie" og Science fiction filmen "Enemy mine"samt thrilleren "Dødeligt bedrag".
Efter "In the line of fire" er det dog gået gevaldigt ned af bakke, også selvom jeg fandt "Outbreak" udmærket som underholdning, hvis man altså ser bort fra hele "USA tager sig først og fremmest af sine egne"-stilen, som bliver lagt for dagen.

Selv en film om et par fiskere og et frygteligt stormvejr ("The Perfect storm") kan Petersen få vendt om til at man føler man sidder og ser en dybt patriotisk film, hvor fiskerne nærmest bliver fremstillet som Amerikanske krigshelte.

Hvad har de tyskere dog gang i? *GG*

24/03-05Force!
great movie, "romeo bløder"... maybe a review will be up and coming soon! dog er det længe siden jeg så den, men en erhvevelse af førnævnte film skulle umuligt kunne kræve meget af mine efterhånden vel tomme pengepung!

Glimrende indlæg i øvrigt!!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.