Bitter Måne: Bitter måne

Bitter Måne
Film Bitter Måne
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
forførende og frastødendeCasparus
Bitter måneSystemDyr
Et MesterværkAnonym

30/03-05Bitter måne
Bitter Måne er Roman Polanskis fortælling om alt opslugende begær, hævn, forræderi og vigtigst af alt; kærlighed. Kærligheden er trods alt omdrejningspunktet i historien, men den bliver på intet tidspunkt den absolut dominerende faktor i filmen. Det er filmen simpelthen for twisted and wicked til.
I stedet er filmen spækket med "perverteret" erotik og den strejfer et par tabu emner hist og her.

Polanskis instruktør-arbejde er eminent som altid og dette er efter min mening en af hans mest undervurderede film.
Hans karakteristiske stil skaber med stor succes en klaustrofobisk atmosfære og fornemmelsen af et afsides/isoleret miljø, især ombord på skibet.

Dette giver i høj grad Polanski mulighed for at portrættere sine karakterers sindstilstand og deres personers dybde.

Jeg opfatter, især når jeg er i mit mørke sindslag, filmen som en lærestreg i hvad kærligheden kan føre til i sin mest afskyelige, groteske og ubehagelige afskygning.

Bitter Måne er en film, der kort sagt kravler ind under huden.

30/03-05SystemDyr
Kan se, at du efterhånden har været gennem hele Polanski-samlingen...
Jeg har stadig "Bitter Måne" til gode, men den er på min liste over fremtidige indkøb :-)

Har du forresten set "Death and The Maiden"?
Synes personligt, at den hører til blandt Polanski's bedste, og at den er groft undervurderet... Hvad siger en inkarneret fan som du ? :-)

31/03-05Faust
Hey Faust!

Jeg kan stærkt anbefale dig at investere i Bitter Måne, men det kan du jo læse af min anmeldelse ; )

Hvilken film synes du i øvrigt er Polanskis bedste?
- jeg har i en længere periode haft The Ninth Gate som min nummer 1, men indimellem sniger Den Nye Lejer/The Tenant sig tæt på.

Ang. Death and the maiden; Det er noget tid siden jeg har set Death & the Maiden, må jeg indrømme. Den har ikke just figureret på min Polanski top 5, men dét at du nævner den vækker helt min appetit : )

Jeg husker den som en særdeles velkomponeret film, smukt filmet, dygtigt spillet (især af Kingsley) og meget seriøs i sin behandling af adskillige interessante temaer.

Der mangler bestemt heller ikke gru og rædsel i denne film, typisk Polanski, er det ikke?
Handlingen er såvel anspændt som tankevækkende, idet man som seer sidder og forsøger, at skelne imellem sandhed og løgn.

Det er faktisk en fed film, Faust, du har helt ret!
Jeg må fluks anskaffe mig et eksemplar!

Tak for inspirationen, faust - må jeg i øvrigt opfordre dig til at se Polanskis Chok, The Tenant og Frantic (hvis ikke du allerede har) - disse tre kører i nærmest evig rotation på min dvd-afspiller.

31/03-05Systemdyr/Faust
Polanski er også helt klart en af mine favoritter.

Jeg elsker den dystre og uforudsigelige stemning, der er i hans film. Han er sammen med DePalma og Hitchkock en af de helt store mestre indenfor "suspense".

Jeg har de fleste af hans film, men jeg må erkende, at jeg aldrig har set "Chok". Ved I om den er udgivet på DVD herhjemme? Hvor har du set den, Systemdyr?

"The Tennant" er helt klart en af mine Polanski favortitter. Jeg har nu også et lidt nostalgisk forhold til "The Fearless Vampire Killers".

Har iøvrigt heller aldrig fået set "Tess". Er den noget værd??

31/03-05Force/systemdyr
Force <
Jeps, vi kan hurtigt blive enige om, at Polanski er en kompetent herre :-) Jeg havde lidt svært ved at opstøve "Chok", men har netop bestilt den fra sendit.com, til en ganske rimelig pris (sammen med "Four Rooms" og "Dog Day Afternoon")...
Glæder mig til at se den...
Forresten fint indlæg du har skrevet til "American Psycho" - skal vist snart gense den :-)

Systemdyr <
You got me... Har ret svært ved at udpege en Polanski-favorit... Som jeg tidligere har nævnt, er jeg også ret begejstret for "The Ninth Gate", men også "Chinatown", "Death and the Maiden" og "The Pianist" har holdt mig neglet til stolen...
Det er netop noget af det, jeg elsker ved Polanski - at han på ingen måde er låst fast eller hæmmet af en specifik genre... Gyser, okkult thriller, drama, noir, krigsfilm... You name it :-)
Nok også derfor, at jeg har så svært ved udpege en enkelt... Men er i hvert fald spændt på "Chok" - den skulle gerne være leveret om et par dage...

31/03-05Faust
Ok, thanx.

Ja, det er mærkeligt at to film som "Four rooms" og "En skæv eftermiddag" ikke er udgivet herhjemme endnu. Har dem dog stadig på VHS ;o)

Jeg så faktisk "Four rooms" (tror det var den engelske udgivelse) til billige penge inde i Fona 2000 på strøget for nylig.

Nå men så vil jeg da se at få bestilt "Chok".

31/03-05Force/Faust
Flere af Polanskis mere "obskure" film som Chok, Fearless vampire killers, Kniven i vandet og Cul-de-sac har jeg for nyligt anskaffet igennem amazon.co.uk. til lige under 90 kr. stk. Er man til Polanski kan de alle som én anbefales. Har I set Kniven i vandet eller Cul-de-sac?

Chok er en eminent film, den er fra midt-60'erne, i sort-hvid, men det er som om det bare giver den endnu mere punch. Meget anbefalelsesværdig.

Force - har det på nøjagtig samme måde med Fearless vampire killers.
Jeg burde anmode Scope om at oprette både den ekstremt stemningsfulde The Tenant og Fearless vampire killers, der jo er en fantastisk spoof-film, der for mit vedkommende er helt på højde med Frankenstein Jr.

Tess er en fængslende, men kompliceret film. Den er smuk i sit udtryk og Polanski fanger som sædvanligt én med et fast greb.
Det går lidt langsomt mht fremdrift og historie, men jeg synes den betaler sig. Helt sikkert.
Den ligger langt fra toppen af mine foretrukne med Polanski, men jeg har flere steder set den til omkring en halvtredser - det første sted røg den fluks i indkøbskurven, mens kæresten mumlede "Nu igen.." ; )

31/03-05Griner
Den med "Nu igen" er jeg også blevet god til at overhøre. (griner)

Ja og til trods for, at det "bare" er et spoof, så er det stadig en af mine yndlings vampyr film.

Nej, jeg har aldrig set "Kniven i vandet" eller "Cul-de-sac".

Tak for hjælpen.

12/12-05så må jeg svare selv ...
Mastroianni og Ekberg fra La Dolce Vita, selvfølgelig. Tematisk helt perfekt til filmen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.