The Hours: De evige tre

The Hours
Film The Hours
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Velspillet FilmperleP-er
imponerendeAnonym
flere timer-Rose*Moth-
De evige tresandmand
imponerendeAnonym
The Hours: Stephen Daldry.El niño
GenialAnonym
GribendeForceoffive
Indlæg Se alle indlæg (37) Se mere

02/04-05De evige tre
Er man som jeg meget begejstret for Virginia Woolf, er Cunninghams bog og filmen et must.

Men The Hours er, sammenlignet med Mrs Dalloway, et sært banalt og dog ufuldtendt trekantsdrama mellem id'et (den lesbiske lidenskabelige kærlighed), jeg'et (den heteroseksuelle i sidste ende småborgerlige sofakærlighed med dramaet lurende under overfladen) og superjeg'et (det kærlighedsløse fornuftsægteskab). Men uden de fede effekter fra Mulholland Drive, der serverer den samme cocktail.

Woolf var modernist og mente at det enkelte menneske skulle kunne udtrykke sine drifter, ellers kunne man ligeså godt dø. Lynch er postmodernist og tvivler meget mere på drifterne og lægger sig tættere på en jeg-baseret identitet.

Og hvor ligger så Cunningham og Daldry ? Tja, de har jo taget turen tilbage til Woolfs driftsbaserede identitet, selvom de vel samtidig må anerkende, at Julianne Moores historie ikke kunne finde sted i dag, men måtte udspille sig i 50'erne. Og derved mister historien noget af sin universalitet. For Woolf havde også begået sit selvmord i dag.

Mrs Dalloway og hendes bekymringer vil derimod altid være aktuelle. Filmatiseringen af denne nøgleroman fik dansk biografpremiere for et par år siden uden den bevågenhed, som i den sammenhæng urimeligt kom The Hours til del. Men den gode historie er som bekendt desværre mere interessant end den sande.

Desuden spiller Julianne Moore langt bedre end Nicole Kidman, og Stephen Dillane er håbløs som Leonard Woolf.

Men det er da en ok film sammenlignet med så meget andet. Og den kan bære kritikken.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.