Gøgereden: Wow!

Gøgereden
Film Gøgereden
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Klassiker!DiscoLemon
A Goddamn Marvel Of Modern Cinemapinhead
MesterstykkeZarapusta
Mesterværk!Memo
MesterværkThe Law
yeps!Anonym
Blandt Verdens Bedste.Sletsletslet
Gak i lågetCasparus
Indlæg Se alle indlæg (32) Se mere

13/04-05Wow!
Så den for første gang i går, købte to-disc udgaven for små penge! Gøgereden er en sand klassiker med Jack Nicholson i den altdominerende hovedrolle som den småkriminelle McMurphy der agerer sindssyg og bliver lukket inde på et statshospital, her lærer han patienterne at livet er andet end terapi og tvangsmedicin...

Javk Nicholson spiller røven ud af bukserne, så man det ene øjeblik ruller grinende rundt på gulvet, og man det andet øjeblik sidder og er ved at få tårer i øjnene.

Milos Forman fik kultstatus for denne film, men allerede inden da han havde han allerede opnået en Oscar-nominering for hans kun anden spillefilm. Han har givet flere gaver til Hollywood: bl.a. Amadeus og Man On The Moon. Stor instruktør!

Filmen er en klar perle, uanset om man er ung eller gammel, kan den altid få det brede smil og de store øjne frem!
Det har i min og andre brugere her på scopes garanti for!

13/04-05pinhead
Jeg er meget enig i din anmeldelse af denne perle eller rettere; dette exceptionelle mesterværk af en film. Ved Jehova og ved Lucifer hvor er den fed!!!
Blandt andet fordi det er ligesom om man aldrig bliver træt af at se denne film, igen og igen, og fordi, som du også så rigtigt skriver; Jack Nicholson spiller røven ud af bukserne!
Det er lige hvad han gør.
Han spiller så englene synger og det er, vil jeg vove at påstå, hans livs rolle.

Tæt forfulgt af hans præstationer i henholdsvis Polanskis Chinatown,
som jeg må anbefale på det varmeste pinhead : )
og i Kubricks The Shining.
Det bliver ikke bedre ;-)

15/04-05Helt sikkert
Tak for anbefalingen, jeg vil lede efter den hos min videopusher. Det er lidt svært at skrive en anmeldelse når der er blevet skrevet stort set alt, der er at skrive om denne klassiker...:)
Hvis du ikke allerede har set den vil jeg anbefale Kubrick's psykologiske drama forklædt som krigsfilm "Full Metal Jacket", der netop også om handler menneskets psyke.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.