Titan A.E. (org. version): Titan After Earth

Titan A.E. (org. version)

13/04-05Titan After Earth
Titan A.E. er en episk rumfortælling, der ved mit første gennemsyn virkede lidt som at se Star Wars som tegnefilm. Og det skal man jo som bekendt heller ikke kimse af.

Filmen er en halvt computer og traditionelt tegnefilms animeret fortælling om den nærmest bibelske sammenføring af de sidste rester af menneskeracen, der i det 3. Århundred lever spredt for alle (kosmiske) vinde.

Titan A.E. har en forholdsvis traditionel og til dels simpel historie og de to ting er på samme tid denne animations-/tegnefilms svageste samt stærkeste punkt.

Historien er mildest talt noget uoriginal, blandt andet idet den beskæftiger sig med meget almengyldige tematikker (ihvertfald indenfor for science fiction-genren),den indeholder desuden et arketypisk galleri af personer (igen indenfor sci-fi) og trækker en hel del på de store grundlæggende science-fiction fortællinger til sin baggrund. Det vil sige episke filmfortællinger som f.eks Star Wars-filmene (de 3 originale ;-)

Det er ikke fordi Titan A.E. er en efterligning af Star Wars-filmene, langt fra, men ligesom Star Wars trækker den på de altid gyldige litterære og kulturelle lignelser til at fortælle sin historie.
I Titan A.E.s tilfælde består disse af blandt andet referencer til bibelen (eks. Exodus, Noahs ark, Genesis), mens den desuden benytter sig af, for sci-fi fans, ret så åbenlyse referencer til klassikere som Blade Runner, Alien samt de førnævnte Star Wars-film. Og det skal da heller ikke benægtes, at det bestemt ser flot ud!

Derudover er filmens velvalgte casting af stemmer (Matt Damon, Ron Perlman, Bill Pullman, Drew Barrymore, John Leguizamo m.m9 med til at gøre Titan A.E. til en science fiction oplevelse, der i min bog placerer sig pænt over middel.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.