Gladiator: Opvarmning til....

Gladiator

15/04-05Opvarmning til....
Anonym
Jeg har brugt tiden til at gense mesterværket, Gladiator. Kald det en slags opvarmning til Ridley Scotts næste storfilm, Kingdom Of Heaven, som snart kan opleves. Der er egentlig ikke mange ord at sige om dette mesterværk, som hører til blandt de 3 bedste film, jeg nogensinde har set. Instruktionen, skuespillet og alt alt andet er simpelthen i verdensklasse. Ofte kopieret, men aldrig overgået.

Crowe er bare den bedste mand til denne slags film, og jeg er enig Force: Først og fremmest er han en mand, viser sig som en mand, med hår på brystet. Den tale Chris Rock holdte til oscar showet sagde det hele, men det var du jo inde på, i vores debat for noget tid siden.

Hvis Bloom kan gøre det halvt så godt som Crowe, så bliver jeg glad. Men jeg har ikke særlige høje forventninger til ham, da der netop kræves, at man er…….en mand, og det er Bloom ikke. Personligt havde jeg set Eric Bana spille rollen i stedet for Bloom, (noget jeg selv kom frem til) da han gjorde det fremragende i Troy. Han minder mig faktisk om Crowe, men Scott ville det måske anderledes. Jeg er så spændt. Tror dog alligevel, at filmen bliver storslået. Det er jo en Scott film, bedre fås det ikke.

Et mesterværk i filmhistorien, og den ultimative film indenfor sin genre.

15/04-05ja
Jeg glæder mig bestemt også gevaldigt til Kingdom of heaven, da jeg tror (og håber) det bliver en back-in-shape Ridley Scott vi får at se i instruktørstolen.

Personligt synes jeg Scott har været alt for svingende i sin produktion de sidste 10 år, hvor der været for få lyspunkter.

Jeg fandt White Squall skuffende, især med henblik på hans tidligere række af mesterværker; Alien, Blade Runner, Black Rain osv.
Den efterfølgende G.I. Jane var rent uforfalsket L.O.R.T og jeg var tæt på at konkludere, at Scott var en færdig mand.
Han fandt dog noget af fordums storform frem i Gladiator, der var en episk fortælling og det er vel egentlig dér Scott oftest har brilleret? Nu er min svaghed for ham, så indenfor science fiction-genren især, så....

Så fulgte Hannibal, der igen fik mig til at rive hår ud af hovedet og forbande Scott! Jeg synes i høj grad den er en uværdig efterfølger til Silence of the Lambs. Den fungerer bare ikke.
Black Hawk Down fik mig heller ikke specielt frem i stolen, den var lidt rodet og for mit vedkommende uengagerende.
Det er igen bare min mening, utallige andre har sikkert syntes netop dén var noget af det ypperste.
But not me.

Nu er det så Kingdom of Heaven og jeg har faktisk fattet tro på, at Ridley Scott igen er i tæt på storform.
Traileren ser ihvertfald lean & mean ud...

Og Gott, angående Orlando Bloom og Eric Bana, som du nævner i din kommentar; Bloom er en "pretty boy", men da Bana ikke ligefrem overbeviste mig i Troy, er jeg OK tilfreds med at den lille Bloom skal vise sit værd i Kingdom... Only time will tell.
Mine forventninger er der ihvertfald.
Vi håber;-)

15/04-05Hehe
Anonym
Hehe, jeg er dog enig i, at Ridley ikke ALTID har lavet mesterværker, (der var svinge-perioder, også for en som Scott), men tæt på. Som du nævner, så er Alien, Blade Runner, Gladiator og Black Hawk Down, som er hans bedste værker. På den anden side, så synes jeg heller ikke, at han har lavet en eneste decideret dårlig film. J.I Jane kunne man kritisere for mange ting, men underholdende var den. Det samme gælder Hannibal. Men det er jo blot MIN mening.

Men jeg var faktisk også i tvivl, om Ridley Scott nogensinde ville være tilbage i top form efter Gladiator, men det kunne han, da han gav os Black Hawk Down, som er jo den bedste film JEG nogensinde har set. Så jo, forventningerne er store til kingdom.......hehe.

Jeg kunne nu godt lide Bana, han mindede mig bare om Crowe, og de to er rigtige mænd, som man siger. Bloom forekommer lige lovlig i mange roller nu om stunder, og alle minder om hinanden, derfor havde jeg set en anden, fx. Bana, og han ville ihvertfald medvirke i kingdom, hvis jeg stod bag filmen, hehe.

Men jeg glæder mig som et lille barn, da Ridley er min favorit instruktør.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.