From Dusk Till Dawn: Unik hybrid-actionfilm

From Dusk Till Dawn

18/01-05Unik hybrid-actionfilm
Dette er en af de meget få amerikanske actionfilm, der på ingen måde bærer præg af at være blevet gennemcensureret eller påklistret en usandsynlig happy end. Tilsyneladende har makkerparret Rodríguez/Tarantino lavet lige præcis det, de havde lyst og fantasi til!
Denne film er helt igennem grotesk, perverteret og grov-humoristisk, men også noget af det absolut mest underholdende og nyskabende, actiongenren nogensinde har budt på.

Med-manuskriptforfatter Tarantino er normalt ingen stor skuespiller, men netop i denne film er han helt perfekt som den brutale hovedpersons (George Clooney) seksuelt dybt frustrerede og livsfarlige lillebror. Dertil kommer, at resten af type-castingen også er ramt helt perfekt både med Harvey Keitel og Juliette Lewis. Endelig spiller Michael Parks en helt forrygende karikatur af en sydstats-sherif i starten af filmen.

Men dét, der virkelig løfter filmen er det helt usædvanlige og dybt originale stilbrud, der indtræffer godt halvvejs inde i filmen. De, som kan finde på at kritisere dén form for nytænkning, burde overveje, om ikke de selv er blevet for store slaver af vanetænkning?

"From Dusk Till Dawn" er en dybt amoralsk og grovkornet actionfilm, der stort set ikke kan sammenlignes med nogen anden amerikansk actionfilm fra 90erne, der ellers generelt lider under at være dybt forudsigelige og (kvalmende) moraliserende.
Dét slipper man helt for her! Et oplagt bud på en kultfilm, som man helt sikkert ikke glemmer!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.