Storbydrømme: When You In Love With A.......

Storbydrømme

05/05-05When You In Love With A.......
Da konen (Lopez) dør i barselssengen og karrieren går i knuder, flytter den før så succesfulde Ollie (Affleck) sammen med sin datter (Castro) tilbage til de små forhold hos sin far (Carlin) i New Jersey, men drømmen om storbyen’s glans lever stadig.

Den ellers normalt så særegne instruktør Smith, har med denne her banale og ganske ordinære kærlighedsfilm, skabt sin mest kommercielle og mindst originale film til dato. Men den er absolut ikke uden kvaliteter, for i Smith’s instruktion virker den medgivet forudsigelige og sukret historie, om et menneske der må lære at indse hvor lykken ligger begravet og opdage at det liv han drømmer om, slet ikke er det liv han i virkeligheden ønsker at leve, faktisk ganske oprigtig og livsbekræftende, måske fordi den for Smith faktisk er en meget personlig historie bygget på egne erfaringer, og at den som fortælling, hvor forslidt og klichefyldt den end er, rammer noget essentielt om os mennesker og om at være ærlig og turde se at glæden i livet ikke nødvendigvis ligger i de store penge, dyre boliger og den smarte livsstil, men i den menneskelige relation til andre og det bekræftende deri.

Personligt rørte ”Jersey Girl”, en titel der henleder tankerne på Tom Waits fantastisk smukke sang (i filmen gengivet i Bruce Springsteen’s lige så smukke fortolkning), mig i hvert fald meget og hører til i den bedste ende af denne type film. Den er befolket af varme personligheder, fint portrætteret af filmens skuespillere, og rummer et medmenneskeligt budskab om hvor meget kærligheden til andre mennesker er med til at forme os.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.