House of Sand and Fog: - Grådig affektion -

House of Sand and Fog
Film House of Sand and Fog
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
smuk og klogCasparus
- Grådig affektion -Emil Schultz
Skrøbeligt HusThomas Nielsen
Et fantastisk tragedieLars Sandgaard
En perle.Anonym
Hmm.Anonym

08/05-05- Grådig affektion -
“House Of Sand And Fog” udgiver sig for at være et tungt og meningsfyldt drama, men er faktisk tæt på ikke at være nogle af delene.

Helt konkret fordi den hviler på et alt for tyndt dramatisk grundlag. Det er ærlig talt lidt svært at forholde sig til dødstrusler og selvmordsforsøg i en fortælling, når hele striden handler om noget så trivielt som ejerretten til et hus. Bl.a. derfor er stemningen flere steder usandsynlig overdrevet situationen taget i betragtning.

Til gengæld har filmen to dygtige skuespillere i hovedrollerne til at hente troværdigheden hjem igen, og både Ben Kingsley og Jennifer Connelly spiller strålende og er faktisk den direkte årsag til, at filmen kan ses.

Det skal dog siges, at filmen har sine øjeblikke, hvor den dramatiske effekt er stor, og hvor man er lige ved at glemme, hvor det egentlig er, tårerne kommer fra. Og det er vel imponerende, når man tænker på, hvor lidt substans der er i fortællingen. På den anden side kommer man ikke udenom dette, og ”House Of Sand And Fog” er en film, der har alt for høje tanker om sig selv. Den minder på mange måder om en lillebror, der forsøger at være lige så stor og voksen som sin storebror uden at tage sutten ud af munden.

08/05-05Emil
"Den minder på mange måder om en lillebror, der forsøger at være lige så stor og voksen som sin storebror uden at tage sutten ud af munden"

Ha ha ha, det var da dagens bemærkning der.

08/05-05Tak!
Anonym
Ja ik'? ;o) selvom vi ikke er helt enige i vores kritikpunkter denne gang, går jeg også ud fra, du forstår, hvad jeg mener mener med det. Jeg fandt det faktisk hamrende ærgerligt, for jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvad det kunne være blevet til, hvis de havde noget ordentligt at skændes om - energien i filmen er jo mageløs.

07/12-05- Grådig affektion -
du skriver
"Helt konkret fordi den hviler på et alt for tyndt dramatisk grundlag. Det er ærlig talt lidt svært at forholde sig til dødstrusler og selvmordsforsøg i en fortælling, når hele striden handler om noget så trivielt som ejerretten til et hus. Bl.a. derfor er stemningen flere steder usandsynlig overdrevet situationen taget i betragtning."

Nu findes der jo en del dødstrusler og selvmordsforsøg i det virkelige liv - og over tilsyneladende endnu mindre årsager - og pointen er vel - hvad filmen i beskrivelsen af personernes baggrund også gør meget ud af - at konflikten med hussalget netop eskaleres mangfoldigt p.gr.a. den pressede personlige situation, hovedpersonerne står i. Og så er det jo en klassisk tragedie, hvor det er de uheldige handlinger mere end det er personernes intention, der bestemmer udviklingen. Et klassisk træk ved tragedien - at situationen på trods af intentioner løber løbsk.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.