Eksorcisten: Begyndelsen: ©Blasfemi©

Eksorcisten: Begyndelsen

13/05-05©Blasfemi©
Med overskriften hentyder jeg ikke til noget religiøst i filmen, men til at man kan tillade sig, at lave sådan noget crap, som Harlin her disker op med og så sætte det i forbindelse med en klassiker som "Eksorcisten".

Da jeg så Eksorcisten II, der var jeg sikker på, at jeg havde haft en af mine dårligste filmoplevelser nogensinde. I dag havde jeg nærmest deja vu. Pudsigt nok var 3´eren en positiv overraskelse og bestod af en udmærket historie og nogle virkelig creepy scener, så den var i det mindste 1´eren værdig. Dette forsøg på at skildre Merrin som ung (eller ihvertfald yngere) og lave en prequel til den oprindelige klassiker fra 1973 kan opsumeres med et enkelt ord: RØVSYGT!

Filmen er simpelthen lige så sindsoprivende som en tv-aften med pause-fisk og tekst-tv og gys er der ikke meget af. Samtidig er historien så tynd, at man normalt kun ville forvente et plot som dette i en "direct-to-video" b-films gyser.
Det til trods for, at det starter lovende.

Hvis man skal have en fornemmelse af denne film, så skal man bare se de første 20 min. af den oprindelige "Eksorcisten", hvor udgravningerne finder sted - fjerne ethvert uhyggeligt moment og så forestille sig de 20 min. strukket til 1 time og 45 min.

Al uhygge er skiftet ud med "gore" og filmen er da også den voldeligste i rækken. Samtidig har man også benyttet sig af CGI effekter og de er ikke just vellykkede.

Samtidig sidder man til sidst undrende tilbage og ser Fader Merrin (Stellan Skarsgård) vade ud af billedet i samme tøjstil, som han (Max Von Sydow) bar i etteren. Havde Harlin virkelig forestillet sig, at man ville sidde tilbage og tænke "Wow, det var lige prikken over i´et"?

Reaktionen for mig var ihvertfald nærmere "Det er for sent, Harlin!! Du kan ikke redde filmen efter alt det du lige har udsat os for, ved at smide en reference til klassikeren ind til sidst!"

Så alt i alt må denne triste og for mig velnok mest kedelige filmoplevelse hidtil i år betegnes som Harlin´s største fiasko og JA - det ER inkluderet "Driven" og "Mindhunters".

Gaaab.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.