The King is Alive: Kongen er ikke død

The King is Alive

25/01-02Kongen er ikke død
Anonym
Efter at have set anmeldelserne af filmen "The King Is Alive", mærker jeg for første gang min drøm om at blive filmanmelder, som et kald. Det er længe siden jeg har set mage til uretfærdig behandling af en stor film. Når der ikke viser sig nogen positive meningstilkendegivelser, får jeg en fornemmelse af, at anmelderne kigger hinanden over skulderen, før de vover at skrive deres mening.
Personligt mener jeg Kristian Levring må ses som et eksempel på en instruktør som tør bryde let tilgængelig fortolkningsramme og filmen er noget af det mest velspillede jeg har set længe. Spændende er det at se menneskets mangfoldighed fremvist af så dygtige skuespillere. Fortolkningsmæssigt peger filmen i mange retninger og kan derfor være svær at komme overens med - bla. kan det være svært at definerer den enlige lokale sorte`s rolle - han reduceres til øjne der ser, er han Gud? Selv har jeg da gode bud, men dette er ikke en filmanalyse, men en meningstilkendegivelse.
Måske er filmens mangetydighed problemet for de mange anmeldere, som har nægtet at gå i dybden med den, eller var den mon for svær?
Jeg mener ikke filmen er "en rysten på hånden" fra en uerfaren instruktørs side - tvært imod.
Jeg ser det hermed som mit kald at blive anmelder - jeg er træt af at se et stærkt kunstnerisk udtryk blive overset.
(film-studerende ved københavns universitet)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.