Under angreb: I Demokratiets Navn

Under angreb

29/09-02I Demokratiets Navn
Anonym
Såkaldt politisk actionthriller, der fungerer bedst hvis man ser den som upolitisk. I første halvdel af filmen kan man nemlig få det indtryk, at alle muslimer er halvgale, religiøse fanatikere, der er parate til at udøve terror hvert øjeblik. Man kan fristes til at kalde filmen racistisk og derfor er det bedre hvis man blot forholder sig til den som en spændingsfilm der skal have sine skurke og helte.

I sidste halvdel af filmen går den hen og bliver lidt mere et moralsk spørgsmål om, hvor langt man skal, bør og kan gå før man ikke er bedre end den fjende man prøver at beskytte sig imod.

Filmen har de politisk korrekte holdninger og det skal den vel også i sådanne spørgsmål.

Som spændingsfilm er "The Siege" ganske ferm, lige over middel. Den er godt lavet, byder på enkelte spændende scener og er forholdsvis velspillet af både Washington, der dog klarer sig på rutinen, og Willis, for hvem det lykkes virkelig at fremstå som et usympatisk dumt svin. Bening er derimod knap så overbevisende, men til gengæld er det skønt at se en kvinde der ikke skal virke specielt ung og gerne må have rynker. Men stadig, forvent ikke det store sus.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.