Infernal Affairs: Under jorden og på højhustage

Infernal Affairs

01/06-05Under jorden og på højhustage
”Infernal Affairs” er blevet kaldt en af de flotteste produktioner, der er kommet ud af Hong Kong i disse tider.

Den handler om politimanden Chan (Tony Leung), der infilterer en triade-gruppe, mens triademanden Lau (Andy Lau) infiltrerer politiet. Under en aktion finder både politiet og triaden ud af, at hver side har en infiltrator, og de forsøger at afsløre hinandens mænd. Det går ud over mændenes privatliv og deres identitet.

Billedmæssigt er filmen ganske flot med billeder af Christopher Doyle, men den er ikke så original eller billedskøn som for eksempel Wong Kar-Wais film.

Det er en temmelig standard politi-gangster thriller. Actiondelen af filmen består ikke af vilde biljagter eller skuddueller, men snarere spændte situationer, hvor de to sider spiller en informationskrig mod hinanden. De to stjerner Tony Leung og Andy Lau spiller godt og overbevisende. Den ene kan ikke siges at være mere sympatisk eller ”bedre” end den anden, selv om at det er klart at forbryderne er de onde i denne film.

Filmen blev god i kraft af sin slutning. Jeg må indrømme, at jeg kedede mig lidt undervejs, da jeg ikke er specielt interesseret i cop-dramaer og thrillers. Men under slutscenerne blev alt forladt. Jeg kan godt forstå, hvorfor mange syntes, at den er fremragende. Selv om den ikke altid var lige spændende, så gjorde slutningen, at jeg alt i alt blev positivt indstillet til filmen.

Martin Scorsese har sat sig for at lave et remake med Matt Damon og DiCaprio i hovedrollerne. Ærgerligt at Hollywood ikke selv kan finde på gode historier som denne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.