The Manchurian Candidate: - Christiansborg Go Home -

The Manchurian Candidate

12/06-05- Christiansborg Go Home -
Snedig og udspekuleret politisk thriller i gådefuld indpakning.

Denne opdaterede genindspilning af ”The Manchurian Candidate” er en af de mere vellykkede af slagsen. Den perverterede politik er hovedtemaet, og filmen giver et råt, usødet og oftest direkte ubehageligt indblik i amerikansk politik set fra dens værste side. Et velovervejet plot bærer således værket, og en af filmens helt store spændingsmæssige kvaliteter findes i form af dens komplekse opbygning. Spillets brikker er bredt fordelt, først til allersidst falder de helt på plads, og det bevirker, at filmen som spændingsfilm er særdeles effektiv.

Til tider er historien lige ved at ryge ud på et overdrev, men helt ude af proportioner er det dog aldrig, mest af alt fordi folkene bag filmen tydeligvis har en stor indsigt i deres eget lands politiske magtspil, og det udnytter de på bedste vis.

Alligevel kan den sine steder virke en smule søgt rent dramatisk, men også det glemmer man let, idet der også bydes dramatik af den ægte slags, og gode præstationer i skuespillet er ligeledes med til at holde skansen. Denzel Washington er som så ofte før god, mens Liev Schreiber er endnu bedre som lusen mellem to negle, og så er det rart at se en møgbeskidt Meryl Streep i en ussel rolle, som hun udfylder strålende.

En af den slags film hvor plusserne i den grad opvejer minusserne, idet plusserne simpelthen er så store, som de er. ”The Manchurian Candidate” får absolut en anbefaling med på vejen herfra.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.