Swingers: ..This place is dead anyway..

Swingers
Film Swingers
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
..This place is dead anyway..Faust
this is money!!Anonym
©Glimrende©Forceoffive

22/06-05..This place is dead anyway..
Efterhånden synes jeg næsten, at man har set de fleste bemærkelsesværdige 90’er-film, men af uvisse årsager missede jeg fuldstændig “Swingers”, da den udkom i sin tid. Men faldt for nylig over filmen (endda til beskedne penge) og det var mildt sagt en positiv overraskelse.

Personligt har jeg aldrig været den store fan af Vince Vaughn, men i ”Swingers” må jeg ganske enkelt tag hatten af - for han er sgu herlig som den bekymringsfrie super-smartass Trent.
Jon Favreau er også særdeles skarp i sit lidt mere alvorlige portræt af den usikre, og temmelig kejtede Mike, der mildt sagt sidder fast i tilværelsen.

Udover det fine skuespil og en noget nær genial dialog, var jeg ret vild med filmens unikke stil – altså det at den formår, at formidle noget seriøst og interessant i en så gennemført humoristisk indpakning. Ofte er resultatet af et sådant forsøg, enten noget temmelig ukomisk eller noget direkte plat.
Og netop derfor er ”Swingers” en sjældenhed – jeg har i hvert fald sjældent oplevet en så vellykket kombination af komedie og drama. Nogle få umiddelbare paralleller, kunne være ”Heathers” og ”The Station Agent”, som i hvert fald havde lidt af den samme effekt på mig.

Der er en del mindeværdige scener i ”Swingers” – lige fra starten på kasinoet, til slutningen hvor Vaughn mildest talt misforstår nogle kvindelige signaler...
Men især én scene holdt mig fast, nemlig da Favreau ringer til en vis laber dames telefonsvarer – at krumme tæer er en uundgåelig reaktion! Men scenen er et godt eksempel på filmens stil - man griner af ham, men græder også med ham…

Som både Force og Don nævner, er ”Swingers” simpelthen en feel-good film af dimensioner (og det skal forstås i ordets mest positive forstand) Jeg var i hvert fald solgt, og Doug Liman røg en ekstra tak op blandt mine instruktør-præferencer – så hvis nogen (ligesom jeg havde) har misset filmen, så tjek den da lige ud :-)

22/06-05Faust
Spoiler:

Nice indlæg, Faust.

Jeg krummede tæer, fingre, ører og hvad der ellers var at krumme under tlf.svarer scenen (Griner).

Iøvrigt synes jeg, at Heather Graham har en af de mest sympatiske roller (selvom den er lille), som jeg har set på film. Selvfølgelig fordi at hun er den, som redder vores helt ud af suppedasen og så fordi hun ringer først. ;o)

En film jeg skal have genset snarest muligt og det kan kun gå for langsomt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.