Kejserens nye flip: Disneys nye klæder

Kejserens nye flip

07/07-05Disneys nye klæder
“The Emperor's New Groove” er en Disney tegnefilm, der ikke tager sig selv alvorligt på nogen måde. Det er en cartoon af god kvalitet, der skal underholde i halvanden time, og den bilder aldrig sig selv ind, at den skal andet end at efterlade publikum med et smil på læben. Og det har den succes med.

Incakejser Kuzco (David Spade) er en egoistisk, selvoptaget, forkælet nar, der forvandles til en lama af sin rådgiver, den grusomme divaheks Yzma (Eartha Kitt). Yzma sender derefter sin spade af en håndlanger Kronk (Patrick Warburton) til at sl¨å lama Kuzco ihjel, men Kronk er for godhjertet en tumpe til at slå ham ihjel, så han sender ham på bonden Pachas (John Goodman) vogn ud i bjergene. Pacha har lige fået at vide at kejseren vil destruere hans hjem for at bygge et sommerpalads, så han forsøger at overtage den snottede lamakejser til at stoppe sine planer, mens han følger ham hjem. Det meste af filmen handler om Kuzco og Pachas vej hjem til paladset, mens Yzma og Kronk jager dem.

Filmen er måske tegnet som en inca-film, men alt er i virkeligheden den amerikanske nutid med diners og forkælede teenagere og godmodige familiefædre. Filmen har en indre logik og rytme ovenpå sine langtude jokes, og den fungerer derfor ganske godt som en feel-good komedie. Selv om den i bund og grund handler om en egoist, der lærer at blive en god ven, så er denne floskel aldrig påtrængende og ulækker og udpenslet, som mange andre disneyfilm tit har det med at være. Filmen har altid en god joke i baglommen. De bedste leveret af den godhjertede og snotdumme Kronk, der er filmens egentlige helt.

Hjernedød underholdning af høj kvalitet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.