The Usual Suspects: ...

The Usual Suspects

28/07-05...
Også en der skal ses af flere gange.

28/07-05gott
- spoilers -

Som jeg jo har givet udtryk for, er jeg ekstremt begejstret for denne film – efter min mening absolut en af de bedste krimier i mange år, og derfor er jeg naturligvis meget uenig med dig gott.

Som du nævner, er skuespillet helt i top – men personligt synes jeg næsten, at Del Toro er mest imponerende, i betragtning af hvad han presser ud af en så minimal karakter. Men Byrne, Spacey og Baldwin er da bestemt også godt castet.
Men kan slet ikke forstå, at du intet chokerende fandt i filmen? At netop dét er dit kritikpunkt? Følte du dig ikke taget ved næsen, første gang du så filmen? Personligt opfatter jeg klimakset som et af filmhistoriens bedste, og sjældent har jeg følt mig så overvældet, som da Cujan indser den uhyggelige sammenhæng – lidt a la ”Seven” og Fightclub” for at nævne to andre nye film.

At filmen kedede dig, er jo svært at argumentere imod, men jeg synes bestemt, at både skuespillerne og fortællestrukturen er nok til at holde en tilskuer fanget i et jerngreb. Og at kalde slutningen påklistret synes jeg ærlig talt er lidt langt ude – Singer og McQuarrie er bevidste om hver eneste lille detalje i det relativt komplekse plot (her må filmen vist tale for sig selv), og slutningen løfter jo hele Spacey’s vidneudsagn til et højere plan. Netop slutningen bevirker også, at man kan gøre sig mange tanker om hvad der rent faktisk er foregået? Hvilke detaljer har Spacey løjet om eller udeladt i sit vidneudsagn (den subjektive afsløring)? Hvor er Keaton etc.? Det er som at se en krimi der aldrig ender - på den gode måde :-)

Absolut en af de bedste indenfor sin genre efter min mening.

28/07-05Faust
Anonym
Du kommer med god kritik, som jeg kunne bruge til noget, så tak. Skuespillet kan vi ikke røre ved, det er godt, så det behøver vi ikke at diskutere, hehe.

Jeg sad bare aldrig på kanten af stolen, da jeg så filmen - beklager. For du kan altså komme med 100 forklaringer og 100 måder at få mig til at se sådan og sådan på tingene, men filmen fængede mig bare ikke, Faust. Og når en film ikke fanger min opmærksomhed, jamen så er der altså intet at stille op.

Hvad slutningen angår, så bliver filmen en smule spændende hen mod slutningen, stadig uden at jeg sad på kanten af stolen, men føler bare, at det hele er påklistret, bare for at gøre det så usandsynligt som muligt. Ved godt, at man kan sige det samme om mange andre film, men føler netop, at jeg er meget skuffet over netop denne film. Men det er selvfølgelig bare MIN mening om filmen, sådan følte jeg, beklager igen. I øvrigt en god anmeldelse du fik skrevet til filmen.

Seven er til gengæld fremragende, så jeg har intet at sige til den sag. Men regnede også med, at nogen ville komme på banen, hehe.

08/08-05Das Gott igen, igen!
Anonym
Du bliver bare ved med at kritisere film.

Jeg undrede mig over en enkelt ting, hvilke film kan denne "Das Gott" lide, så jeg tjekkede profilen, og det stod halvt klart.

01 Black Hawk Down (efter min mening en rigtig god film, men ikke een til at have som nr. 1 på yndlingslisten.)

02 Gladiator (en meget, meget overvurderet film. Den er helt bestemt meget flot og skuespillet er helt sikkert solidt. Men det der irriterer mig er at den lider af Hollywood-syndromet; mange vigtige detaljer i film fandt ikke sted, det bekræfter altså, at den ikke er autentisk. Kan sammenlignes lidt med Alexander, bare hvor Gladiator er en "high class".

03 Memento Det er derfor jeg skrev øverst, at det halve af hans dårlige-stil-med-film-forklaring stod i hans profil. Memento nød jeg også selv.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.