Return to Sender: Hollywood-Skabelonen

Return to Sender

31/07-05Hollywood-Skabelonen
Frank (Quinn) lever af, at få dødsdømte til at skrive breve til ham, som han så sælger når de er blevet henrettet. Men da han begynder at nære mistanke om at Charlotte (Nielsen), som han er begyndt at skrive samme med, slet ikke er skyldig og han samtidig forelsker sig i hende, vækker det noget i ham og han beslutter sig for at bevise hendes uskyld inden det er for sent.

August har været fremme med en kritik af danske film, for at de ligner hinanden for meget og er bygget over den samme skabelon og langt hen ad vejen, har jeg da tendens til at give ham ret. Men desto mere undrer det mig at manden tager til USA for at lave en typisk amerikansk mainstream thriller, som enhver middelmådig amerikansk instruktør kunne have leveret lige så godt.

August har da indrømmet, fokuseret en anelse mere på de menneskelige aspekter og nedtonet thriller-delen en kende, uden at gå nok i dybden med karaktererne og filmens budskab, men ellers adskiller denne film sig ikke meget for utallige andre vi har set i genren.

Det er respektabelt håndværk, med fint skuespil og en forholdsvis spændende, men også klichefyldt og forudsigelig historie og den kommer da ind på emnet om dødsstraf i et demokratisk samfund, men den går så lidt ind i det hele og behandler det så konventionelt, at det aldrig vil kunne blive andet end det er blevet til, nemlig en jævnt fængende film med et vedkommende tema.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.