Raging Bull: Smukt boksedrama, og mere til!

Raging Bull

17/08-05Smukt boksedrama, og mere til!
Fremragende og utroligt velspillet boksedrama med store navne. Filmens omdrejningspunkt er klart Robert De Niro, som giver en stærk og uforglemmelig præstation, som den hidsige bokser La Motta. Pesci er næsten ligeså god. Martin Scorsese forstår at få det bedste frem i folk, og han er ualmindelig dygtig til at vælge sine skuespillere.

Filmen holdes i sort/hvid, som fungerer ganske glimrende og giver faktisk mere ægthed. Filmen er fyldt med smukke billeder, blodige og medrivende boksescener, men det vi også skal bemærke er, hvordan instruktøren gør hele boksedramaet mere dramatisk og medrivende. Denne film handler om flere personer end blot den mægtige La Motta. Scorsese er en dygtig personinstruktør, hvor han giver sig tid til at fortælle om alle medvirkende, og alle de konflikter der opstår mellem La Motta og hans bror, og ikke mindst de konflikter mellem ham og hans kone. Vi følger deres hverdags problemer til punkt og prikke. Alt det er med til at gøre historien flydende og derfor fænger den faktisk hele vejen igennem, uden at man keder sig på noget tidspunkt.

Alt i alt er det en storslået sag Scorsese har lavet, bestemt ikke for alle, men dem der elsker et hårdkogt drama om mennesker med store hverdagsproblemer, som fører til vrede, jalousi, og vold, ja så er du kommet til det rette sted med Scorsese’s mesterlige Raging Bull.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.