Broerne i Madison County: En af de allerbedste film.....

Broerne i Madison County

18/08-05En af de allerbedste film.....
Broerne i Madison County er noget af det bedste jeg har set.....
Udover, at den sætter gang i tankerne, holdningerne osv.
Så er den noget af den smukkeste film, men jeg er måske ikke helt enig og alligevel, men det er jo derfor filmen er så god...den får en til at tænke, tiltrods af at jeg var temmelig opslugt af spændingen. Den slags film kunne vi godt bruge mere af..... Verden er jo ikke sort/hvid. Vi er NØDT til at have holdninger, ellers går det galt for os selv!!!
Personligt, så er det sejt, at hun vælger manden, det er sejt!!! Hun er en sej figur. Men på den anden side, burde hun vælge fotografen. Der er så godt lavet at jeg som seer sættes på en virkelig prøve om hvad min egen holdning er!!!!
Derfor for får filmen alle de stjerner den kan få!!

18/08-05Hun kan ikke gøre andet
Det er nærmest en remake af Casablanca.

Hvis man mener eller håber hun havde valgt Clinten, er man efter min opfattelse en fortabt romantiker dømt til evigt at vandre uden ro. Man må vælge virkeligheden og ikke drømmen.

Derfor 6 stjerner herfra.

18/08-05Sandmand
Anonym
Fuck du er altså sjov indimellem. Måske burde kvinden have valgt at bryde ud af et liv der i virkeligheden intet gav hende og valgt kærligheden. Kald mig en fortabt romantiker, er jeg nu ikke (kun lidt), og er ikke helt uenig i det du skriver, men du er så sikker i din holdning at man er fortabt og vil vandre rundt til evig tid uden at finde ro og det kalder jeg sku da et håbløst og også smalsporet romantiseret syn på tingene.

Man kunne jo også mene at kvinden kun vælger som hun gør, fordi hun ikke tør springe ud i det og derfor bliver ved et trist liv, af den grund at det er det hun kender. Jeg har i hvert fald mødt en del mennesker i mit liv, der burde bryde ud af deres håbløse forhold, men som ikke tør ud fra tesen, man ved hvad man har, ikke hvad man får. Men indimellem må man tage chancen, måske får man det man søger, sikkert ikke og man bliver sikkert også såret, men sådan er kærligheden og den der vil elskes, skal også være parat til at blive såret. Kun en mening, som sagt mener jeg du i bund og grund har ret her, men man kan se tingene anderledes.

18/08-05T. Nielsen
Filmen er et eksistentielt indlæg. Streep erkender jo, at hun elsker sin mand, selvom han er jordens kedeligste person. Hun erkender også, at Clinten var en drømmeaffære. Det er den erkendelse, der er filmens tema. Og når hun først når den erkendelse, kan hun ikke bryde ud af ægteskabet, jo. Filmen er så fin, fordi den ikke udpensler erkendelsen, men lader det være op til vor egen erkendelse at nå denne forståelse af filmen.

I Before Sunset er det jo f.eks. omvendt. Der når de netop en erkendelse af at de ikke elsker deres ægtefæller. Det vigtige er blot at man når til en erkendelse, ikke hvad den for så vidt går ud på.

Du drømmer om et andet sted :-)

18/08-05Sandmand
Ja, det kan jo så være en tolkning på den. Måske kunne man også vælge at se de breve hendes børn finder, som et svar på at hun netop ikke elskede sin mand, men valgte at blive og ofre sin egen lykke for deres skyld. Det kan måske også kaldes kærlighed, så uselvisk at ofre sig for andres lykke, men lidt egoisme må man sku bede om, ellers ender man jo med ikke at have overskud til at være noget for andre.

18/08-05Jo, men
Hun havde da overskuddet. Tænk på hvor overraskede børnene var over den affære. De savnede ikke tryghed eller kærlighed. Det gjorde manden heller ikke.

Clinten ligger helt op ad Trier i denne sag. Hvis en kvinde ofrer sig selv for andre, er vi ude af kærligheden og ovre i Bess' sygelige martyrium fra Breaking The Waves. Det ved Clinten sgu godt. Deserves got nothing to do with it.

18/08-05Ja og ja og så alligevel ikke
For hun elskede vel sine børn, men rigtig lykkelig blev hun så aldrig og derfor beder hun jo også om at få lov til at finde lykken i døden og blive forenet med sin sidste store kærlighed..Se det er sku da en trist skæbne, hvis man ser det sådan. Som jeg startede med at skrive, så er jeg heller ikke udpræget uenig med dig, men når lomme-filosoffen og idealisten tager over fra dig som her og ser tingene så sort og hvide, så må der sku et fornuftigt tænkende menneske til at trække dig tilbage ;0)

P.S. jeg burde have skrevet, ellers ender man med at risikere ikke at have overskud til andre mennesker, det havde hun så her, for sine børns skyld måske, glemte blot sig selv i det. I øvrigt mener jeg ikke hun VALGTE gemalen, hun fravalgte Clinten og der er en verden til forskel på et til- og et fravalg, ja hvis hun i det hele taget valgte, men ikke blot endte med ikke at have modet til at springe ud i det, så valget af den grund blev taget for hende. Det er også en måde at tolke det på.

18/08-05Jeg så det sådan ...
at hun netop kun kunne forenes med Clinten i døden, i himlen så at sige, eller i det overjordiske, i det åndelige, som de delte og som hendes lettere bondske mand ikke forstod.

Clinten og Streeps kærlighed var en drøm, et ideal. Og det indså hun. Det turde hun indse. Hvor mange tør det ?

Ægtemanden var hendes ægte jordiske kærlighed.

Jeg synes det var en smuk film, slet ikke trist. Det var jo aldrig gået med ham fotografen. Han var jo skredet fra hende efter 3 måneder.

18/08-05Og Lad...
...det være sidste ord i den sag, for nu begynder vi at køre i ring og du er over i "Gone With The Wind" endnu engang og ja, jeg er så Butler ;o) og ingen ved om Clinten var skredet efter 3 måneder, men jeg tror du har ret. Det er jo chancen man må tage, hvis man vil elskes, at blive såret (se vi kører i ring). Jeg deler dog ikke 100% dit konservative syn på forhold og kærligheden...

P.S. Hvad fanden mener du med, at jeg drømmer om et andet sted??? Nu skræmmer du sku mig *G*....

18/08-05T. Nielsen
Anonym
Det var bare et citat fra en sang med Mikael Simpson. Handler om idealister.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.