Eksorcisten: Begyndelsen: ..This movie... It's cursed..

Eksorcisten: Begyndelsen

11/09-05..This movie... It's cursed..
I fredags fik jeg slæbt mig op til den lokale kiosk, og af uvisse årsager (tømmermænd?), valgte jeg at ignorere de utallige advarsler og formaninger i forbindelse med denne prequel… en beslutning der kun kan karakteriseres som en big mistake!

Jeg var ellers positivt overasket omkring ca. de første 20 min, som jeg både synes var stemningsfyldte og interessante. Men så tog filmen (surprise?) en meget hurtig drejning mod en blanding af usselt effektjageri og en bemærkelsesværdig dramaturgisk inkompetence. Det virker nærmest som om, at Harlin har haft ambitioner og materiale til en kortfilm, men er endt med en relativt god indledning, og så en ualmindeligt imponerende stor bunke møg - og det gælder både effekter, opbygning og plot. Billige chok, usle CGI-hyæner, og et afsluttende opgør mellem godt og ondt, der er så himmelråbende ringe, at “Omen 3“ fremstår som et mesterværk.

Hvis man har en ubændig trang til satanisk gys eller okkult thriller, kan jeg anbefale “Rosemary’s Baby”, “The Ninth Gate”, “The Omen”, eller naturligvis den første “The Exorcist” - men gå for guds skyld en lang bue uden om denne sindsoprivende ringe prequel, der ganske rigtigt er rendyrket filmisk helligbrøde. Skarsgård kæmper ellers en hård kæmp som father Merrin - både mod djævleyngel og manuskript - men det redder desværre på ingen måde en af de dårligste film, jeg længe har set, og endnu et flop på Harlins CV.
Man kan kun bede til, at manden vil genfinde talentet - gerne i forbindelse med action-genren, hvor kompetencen jo trods alt er blevet bevist op til flere gange...

11/09-05very cursed indeed!
Denne film blev smækket sammen fordi den version Paul Schrader indspillede ikke blev fundet creepy nok af pengemændene i Hollywood.

Reny Harlin´s version her er det rene lort, uden tvivl.
Jeg grovhader den, men jeg ser med spænding frem til Schrader´s "Dominion; Prequel to The Exorcist" der snart dukker op på DVD.
Den skulle være mere en psykologisk thriller end en monstergyser.
Altså mere i stil med nummer 1 og 3. Den kan kun være bedre end denne her...

11/09-05fuldstændig.
Anonym
Hørt, så hørt Faust...
Hvor er Harlins "Long Kiss Goodnight" henne???Det burde være hans ambition at lave en sådan film igen inden han ender som gemen samlebånds instruktør.
Vi kunne godt bruge den slags film i disse Michael Bay dage...i mellem tiden vil jeg IKKE leje Exorcisten 4 (måske Schraders version).

11/09-05mephisto
grunden til at Morgan Creek og Warner lagde Schraders version på hylden var pga. de manglende meningsløse voldsscener, da de ville have teenagerne med på vognen, og det mente de ikke Schraders version kunne gøre, og efter at have set Schraders version kan jeg godt forstå bekymringerne, Schraders version er da guf for filmelskere, men et psykologisk drama er ikke det teenagere vil have når der står djævleuddrivelse på plakaten så Warner valgte at hyre Harlin til at ominstruere. Desværre har Schraders fravær som instruktør da også sat sig heftigt på produktionen, men jeg finder den klart rigtig god alligevel og klart bedre end Harlins version afhængig af synspunktet selvfølgelig.

Så kan da godt forstå at Warner valgte at lave teen-udvejen, da det nu er dem der trods alt indløser flest bio-billetter

11/09-05Christian.
Jeps.. har svært ved at understrege "KEEP AWAY-skiltet" nok, i forbindelse med "Exorcisten: Begyndelsen"...
Sjovt nok, har jeg i den seneste tid (temmelig ubevidst) haft et lille Harlin-marathon bestående af "Die Hard 2", "Cliffhanger" og "Long Kiss Goodnight" - alle må siges at være behagelige minder om Harlin's bedre dage :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.