Store planer: - Men ingen store tanker -

Store planer

16/09-05- Men ingen store tanker -
Fornøjelig men på ingen måde nytænkende dansk komedie.

Kim Fupz og Anders Thomas Jensen er ofte blevet udnævnt som de førende manuskriptforfattere herhjemme. Tilsammen har de da også adskillige danske filmsucceser på CV’et, men hvor Jensen er udsøgt skarpsindig i sin humor og utrolig dybsindig i sit drama, er Fupz meget mere mainstream og triviel i sine historier. Det eneste de to har til fælles er deres produktivitet, og da den er høj, sættes de to navne ofte sammen, og det er på mange måder misvisende, da der er klasser til forskel mellem de to. Dette kommer igen til udtryk i Fupz’ seneste film ”Store Planer”, som i den grad bærer præg af at være bestillingsarbejde.

En ganske ordinær fortælling der stedvis formår at være charmerende og underholdende, men som omvendt heller ikke byder på noget som helst nyt. Historien er simpelthen for tynd og skabelonskåret til at man for alvor fænges, og selvom filmen humoristisk sådan set er vellykket, så sidder man med fornemmelsen af, at filmens manuskript er skrevet i løbet af en weekend, og at det færdige produkt blot skal sælge biografbilletter.

Heldigvis har man hyret en veloplagt Thomas Bo Larsen til hovedrollen, og han er med til at fastholde seriøsiteten i dramaet og morskaben i humoren. Nok er det en typisk rolle for ham, men indenfor den spændvidde han som skuespiller har, er han sjældent set bedre. Et udmærket persongalleri udfyldes såmænd også fint i de mindre roller, hvor Jimmy Jørgensen hiver et par gode grin hjem som halvbedøvet tågehorn, mens det nye ansigt Lene Maria Christensen også gør det godt.

En helt igennem overflødig dansk film, der dog opfylder minimumskravet for underholdning.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.