Irréversible: Brutal og Smuk?

Irréversible

17/09-05Brutal og Smuk?
Jeg har et meget mærkeligt forhold til denne film. Jeg kan uden problemer fortælle folk, at 'irréversible' er en af mine favorit film, men om jeg har lyst til at se den igen? NEJ!

'Nej', fordi at den gjorde et så stort indtryk på mig, som jeg ikke kan finde ud af om, det er et positivt indtryk eller et negativt. En blanding måske.

'Nej', fordi at en vis scene (you know!) har fået mig til at ligge vågen om natten, og fordi at denne visse scene måtte stå på standby imens jeg lige kølede af.

- Men jeg er en af de mennesker som ikke ser på 'kunst/dybde' (kald det hvad I vil) som noget der omhandler lyserøde puddelhunde og candyfloss. - Hvilket denne film absolut ikke kom i nærheden af. Og DA den endelig gjorde det (i "slutningen") var jeg så optaget af den scene som jeg lige havde været vidne til, og ikke kunne ryste af mig igen. Jeg ved ikke om det er scenen der får folk til at hade denne film, eller om det er tankerne omkring den.

Men for at snakke om noget andet, så synes jeg at kameraføringen er helt skudt. Jeg ved ikke om instruktøren tænkte at det ville gøre filmen mere realistisk, men jeg er i den tro, at filmen godt kunne bære en mere simpel kameraføring.

Hmm. Jeg kan ikke finde ud af med mig selv om dette er en god film eller ej. En side af mig siger, at det er en af de bedste jeg har set. En af de mest medrivende og brutale/dybe.
En anden side af mig siger at alt i filmen er noget ligegyldigt undergrunds-wannabe-dokumentar-pis som bliver opvejet af voldtægts-scenen og ildskukker-scenen.

Jeg ved det ikke. Og det er også ligemeget. Jeg kunne give den hvilket som helst antal stjerner for der er så mange plusser og minusser som er svære at holde styr på.

Jeg giver den 5 stjerner fordi at instruktøren har formået det med filmen, som nok også var meningen; at forarge og skræmme folk med hans værk. Hvilket lykkedes for mit vedkommende.
Men det er bare mig. Lige nu ihvertfald.

Christina.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.