Red-Eye: God, men kunne være bedre

Red-Eye

18/09-05God, men kunne være bedre
Red Eye er en ganske begavet thriller, som er tydeligt inspireret af 11. september og tiden siden da. Cillian Murphy er filmens højdepunkt som den rolige psykopat, der udnytter Rachel McAdams' til et attentat. Der er utrolig god kemi mellem de to unge skuespillere, og det er filmens største styrke.

Filmens svage punkt er manuskriptets tredje akt, som falder tilbage på en del slasher-gyser clicheer. Wes Craven selv har været med til at etablere disse clicheer i sine gysere, og derfor virker det som et skift i genre selvom det er mere en kompetent instrueret.

I trailerne var der klip fra Foster's kommende Flightplan som (hej gott ;)) så særdeles lovende ud.

18/09-05såså
Anonym
så fik du set filmen?? 4 stjerner er vel okay fra din side, og kan jeg også hive dem hjem, så bliver det en okay god oplevelse, men det lyder til, at filmen er ganske ordinær, som jeg også påstod :-)

Nu synes jeg netop ikke, at Flightplan ser specielt fed ud, men den skal da ses. Traileren til den minder mig en del om The Forgotten.

20/09-05og dog...
Anonym
Nej det synes jeg nu ikke, dor i de foerste to tredjedele er spaendingen ren psykologisk og Hitchcock inpsireret. Saa ordet "ordinaer" ville jeg ikke bruge paa denne film, men mange andre (og mindre gode) thrillere ;)

Flightplan som The Forgotten?? Nej da....Forgotten var et mellemgodt X-Files afsnit udvidet til en spillefilm, hvor Flightplan virker mere begavet synes jeg. Men vi faar jo se tids nok, amigo.

20/09-05meen
Anonym
jeg kan jo bare henvise til et par anmeldelser af Red Eye:

http://film.jubii.dk/showarticl...2a6a76a44af8e6

her er en anmeldelse fra filmland, der netop bekræfter, at filmen skulle være ganske ordinær:

http://biograf.filmland.dk/defa...w=page&id=4804

Men nu har jeg stadig ikke set filmen, såå...Synes The Forgotten også lagde op til noget mystisk, som Flightplan også gør. Det med hendes barn ligepludselig ikke skulle være ombord?? I The Forgotten er også barnet ligepludselig forsvundet, og så går søgen ellers igang. Men The Forgotten fandt jeg nu helt okay som underholdning. Vi får se mht Fligthplan, den kan måske overraske.

20/09-05...
Anonym
Anmeldelserne interesserer mig ikke saa meget, og da slet ikke Filmland som jeg synes er et meget daarligt filmprogram. Soeren Hoey er virkelig ikke en imponerende anmelder.

Synes du skule se filmen selv...

The Forgotten er meget "supernatural" hvor Flightplan mere laegger op til at Jodie ikke helt er ved sine fulde fem eller at der vitterlig foregaar noget muggent paa det nye fly. Jeg var foroevrigt ikke saerligt begejstret for The Forgotten men Julianne Moore er en rigtig god skuespillerinde ;)

20/09-05?
Anonym
Du misfortolker mit indlaeg...jeg haenger ikke til det ene eller andet handlingsforloeb i Flightplan. Jeg konstaterer blot hvad traileren og plot beskrivelsen laegger op til.

Vi faar se hvad der sker paa Jodie's tur i flyvemaskinen.

20/09-05hehe
Anonym
nææ, det kan man så være for eller imod, altså filmland. Men nu har jeg jo læste flere anmeldelser, og de er vel alle enige, at Red Eye er en effektiv film med de sædvanlige temaer, men hverken original eller fremragende. Det er hvad jeg hidtil har læst, men ja....vi bliver nok kloger på det, når jeg engang ser filmen.

Jeg synes netop ikke, at Flightplan ser ud til at vise, at Foster har mistet grebet. Tror ganske enkelt, at hendes datter er taget til fange af nogle årsager, som filmen så skal forklare. Som jeg sagde, noget i stil med The Forgotten. Tror simpelhen ikke på, at filmen har de dybere aspekter med sig, men jeg kan jo tage fejl, og det håber jeg da også.

Ja, The Forgotten er meget supernatural hen mod slutningen, men selve ideen ser ud til at være den samme. Et barn, der ligepludselig er forsvundet, og at vi skal tro, at der er tale om, at Forster har mistet grebet... hmm, umiddelbart ligner det et ordinært gidseldrama, fordi Foster sikkert spiller en stinkende rig flydesigner, eller hvad hun nu end skal spille.

jaja, men jeg synes ikke traileren ligger op til det du synes, den gør. Jeg blev ikke væltet omkuld efter den trailer.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.