Løftet - The Pledge: - Brudte løfter -

Løftet - The Pledge

05/10-05- Brudte løfter -
Sean Penns “The Pledge” byder på en rigtig god historie om moralsk forpligtigelse, der udvikler sig til en selvdestruerende affære for vores hovedperson.

Filmen er en fremragende genrekombination, der på den ene side fungerer som en intens (ikke hæsblæsende) krimi, der i bedste skandinaviske stil vinder på sin nedtonede facon, og på den anden side er et særdeles åndrigt og velfortalt drama med melankolske undertoner.

Penn viser sig som en begavet instruktør og forstår i den grad, hvad det vil sige at give en film sjæl. Billederne er elegante og subtile, og stemningen er mættet, hvor filmen betager hele vejen i et svævende, nærmest poetisk, tempo.

Historien er dog den helt store gevinst her. En tragisk fortælling om en mands samaritanske ærinde, der ender med at blive hans undergang. Et løfte skal holdes, et løfte forklædt som personlig frelse, men vejen til frelse kan være svær at finde – selv når den er lige foran næsen på en. En stærk skildring der kommer fornemt til udtryk i en hæderlig præstation af Jack Nicholson i hovedrollen.

”The Pledge” er en umådelig givende filmoplevelse, der vokser sig større og større, som den skrider frem. Ubestridelig filmkunst og en instruktørbedrift af de helt store.

05/10-05Emil Schultz
Jeg tror Kim Foss i sin tid om filmen skrev noget i retning af

"Se Jack Nicholson langsomt gå i spåner". He has a way with words.

05/10-05Sandmand (Don & Force)
Anonym
Ja, det har han. Og en god filmsmag i tilgift. Du deler også min mening om filmen udfra nedenstående indlæg at dømme? Købte den selv hjem til samlingen, og den var lige så god, som jeg huskede den.

Don og Force: Gode anmeldelser fra jeres side må jeg sige. Kunne ikke være mere enig. Jeg har faktisk ikke set Penns to andre film. De skulle være et kig værd?

07/10-05E. Schultz
Anonym
Tak for rosen, og den må da også gladeligt sendes tilbage.

Penns tidligere film som instruktør er begge bestemt et kig værd, selvom de ikke helt når de samme kunstneriske højder som The Pledge. Glæder mig naturligvis til at høre din mening, hvis du får filmene set.

07/10-05Don
Anonym
Tak tak. Dem vil jeg forsøge at få set så.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.