Allegro: 37% - ingen lavere ?

Allegro
Film Allegro
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Tak for sidst.sandmand
- Allegro out of love -wrathcoil
Unik film af BoeCarcajou
- Eksemplariske Boe -Emil Schultz
Elendig!Anonym
GenialtAnonym
øhhh..Anonym
et forsøgAnonym
Indlæg Se alle indlæg (21) Se mere

31/10-0537% - ingen lavere ?
Anonym
Want to buy some illusions,
Slightly used, second hand?

They were lovely illusions,
Reaching high, built on sand.
They had a touch of paradise,
A spell you can‘t explain:
For in this crazy paradise,
You are in love with pain.

Want to buy some illusions,
Slightly used, just like new?
Such romantic illusions –
And they‘re all about you.
I sell them all for a penny,
They make pretty souvenirs.
Take my lovely illusions –
Some for laughs, some for tears.

31/10-05Lille i DK, stor i udlandet
Christoffer Boes tidligere "Reconstruction" (der godt nok blev bedre modtaget i DK end "Allegro", eftersom den havde en Cannes-pris i ryggen) ligger i øjeblikket nr. 1 på DVD-listen over mest sete Art House film her i Japan. Så jeg håber ikke at modtagelsen i Danmark hindrer, at filmen når til udlandet, hvor den nok skal høste mere ære. Danmark har med sine 5 millioner måske ikke så store muligheder for at udvikle et art house publikum. Filmene skal også serveres for resten af landets bonderøve(ikke specifikt henvendt til folk der arbejder i landbrug), der tror de kan lide film. Ideelle film er intuitivt forståelige for de fleste (læs: kan ses på forskellige planer), men nogle gange har nogle filminstruktører noget på hjerte, der kræver tålmodighed og tolerance fra publikum. Det publikum er måske ikke så stort i Danmark, men det findes i resten af verden. De fleste danske kunstere har jo altid følt at Danmark er en tand for snæver, og mon ikke det også gælder for Boe.

Værsgo'. Lad jantelovshelvedet regne ned over mig.

31/10-05Du har ret ...
Anonym
... og det samme gælder paprika Steens \"Lad de små børn\" og \"Anklaget\" af Jacob Thuesen, samt \"Fluerne på Væggen\" af Åke sandgren og Pusher 2 & 3. Alle film, der ikke bliver taget til sig af de dumme danskere, men som er på festvaler og nummer 1 på art house videolister rundt omkring i verden.

Det skal åbenbart noget bras som "Festen" eller "Italiensk For begyndere" til før danskerne forstår det.

Men hvis jeg skal læse noget egenligt statement ud af dit indlæg, så er det at danmark er et lille land. Og det har du ret i.

Men jeg ved altså ikke om du har ret i at Allegro er en succes i udlandet. Jeg tror det ikke. Jeg har da læst at den ikke er solgt til særlig mange lande og de lande der har købt den har næsten fået den gratis. Den kom jo heller ikke til Cannes, de vejede den og fandt den for let. En perifær sidekonkurrence i Venedig (Ligesom Pusher og alle de andre gode oversete danske arthouse mesterværker) var det eneste det blev til. Så jeg tror måske bare at den er et flop.

01/11-05Jonas El
Jeg kan desværre ikke vurdere med sikkerhed om "Allegro" er god nok til at få succes i udlandet, da jeg endnu ikke har fået lejlighed til at se filmen selv. Men et eller andet siger mig, at den er blevet undervurderet i Danmark (eller i det mindste her på Scope). Måske har den ikke den samme høje standard som "Reconstruction", men jeg håber ikke, at en ringe modtagelse i Danmark fra et mainstream publikum vil påvirke markedsførelsen af filmen til et art house publikum i udlandet. På den anden side, det ville være ærgerligt at servere dem noget bras, hvilket jeg dog håber, at "Allegro" ikke er :)

01/11-05Contender.
Anonym
You don't understand. I coulda had class. I coulda been a contender. I coulda been somebody.... instead of a bum, which is what I am, let's face it. It was you, Charlie.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.