Terminator: T2 vs Terminator

Terminator
Film Terminator
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
God filmdeneneste220
It'll Never Be Backpinhead
Gudefilm!Søren Rosendal
MenneskejagtSletsletslet
God Historiechampion1
koldt blod vil flyde....fisken8888
udødelig klassiker...!Anonym
bæ filmmacrel
Indlæg Se alle indlæg (32) Se mere

01/11-05T2 vs Terminator
Hej Emil.

Der hvor jeg syntes T2 falder af er, at Arnold har brug for at være på den gode side, hvilket slet ikke holder, da han behændigt vender hele billedet fra det dystre til lidt crazy-humor filmen igennem. Aldeles upassende!

Desuden ER det er film (T2) for de 13-16 årige. Alene helten (drengen) og den "nøøhøhøøøjjjj" action, der gennemsyrer T2 (bla klingen igennem stedfaderens mund) viser klart, at man satser på teenage-action-humor i stedet for det "voksne" publikum.

T2 er en god film, men den er direkte dårlig som efterfølger til Terminator. Hvis man er så uheldig at se T2 før man ser Terminator, er jeg temmelig sikker på man enten slet ikke gider se Terminator eller forventer en helt, helt anden type film, end Terminator er.

01/11-05nej
Anonym
Det kan måske godt være, at Arnold (efter etteren) skulle gøre sit publikum glad, ved at spille den gode Terminator. Men du skal stadig huske på, at hele Terminator historien er bygget op omkring en person, og det er John Conner der hele tiden skal reddes. Derfor er han jo med i 2'eren, han er omdrejningspunktet, og det kommer vel som et naturligt valg fra instruktøren, at fokuserer så meget på John Conner i 2'eren, da han i etteren ikke var født. I 2'eren er han så 13 år, og opfører sig vel som et barn, det er vel også ganske normalt at gøre i den alder. At filmen måske ikke er ligeså dyster som etteren, er jo ikke ligefrem en svaghed, er det?? At etteren er meget dyster, betyder ikke, at det er en kvalitet i sig selv.

Jeg giver dig ret, at etteren henvender sig mere til voksne, og den er mere skræmmende, original og uhyggelig, vel også en bedre film, men 2'eren lever godt op til den, og byder på så meget godt, og man skal sku være noget af en action-hader, hvis man ikke kan lade sig underholde af T2.

Som Emil skrev, så er der faktisk flere scener i T2, som er uhyggelige. Så står der på filmens cover, tilladt til børn over 15 år.

01/11-05Gryet
Omkring al den snak om hvorvidt filmen er børnevenlig eller ej, så har vi været omkring det. En film hvis plot består af et dommedagsscenarie, og som derudover indeholder flere scener med eksplicit vold, kan ikke ligefrem anklages for at lefle for det yngre publikum. Havde det været tilfældet, så havde man bevidst forsøgt at undgå disse scener for i sidste ende at få en lavere og børnevenlig rating. Det er bare ikke tilfældet, da filmen har en berettiget R-rating. Dermed kan dine synspunkter ikke engang diskuteres.

Arnold har ikke brug for at være på den gode side. James Cameron havde brug for en ny indgangsvinkel til sin opfølger, da grundplottet mere eller mindre var det samme. Ideen om at bytte rollen om er i mine øjne et genialt træk. Det kan da godt være, at det passede bedre ind i Arnolds kommercielle planer for fremtiden, men idéen fungerer jo glimrende i praksis, så det kan man da være bedøvende ligeglad med.

I forhold til den første film skiftes der tydeligvis stil ja, og hvad er der i øvrigt galt med det? T2 har dog bestemt sine uhyggelige øjeblikke, som Gott påpeger, og jagtscenen nede i parkeringskælderen skræmte da i hvert fald sokkerne af mig, da jeg første gang så filmen som 12-13 årig.

Filmen står stadig som en af de bedste actionfilm nogensinde. At kalde det ”teenage-action-humor” er en forklejnelse af de værre. Den kategori er forbeholdt Bruckheimer.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.