Forår, Sommer, Efterår, Vinter... Og Forår: En ny Kurosawa

Forår, Sommer, Efterår, Vinter... Og Forår

04/11-05En ny Kurosawa
Anonym
En utrolig smuk og enkel film om de buddhistiske idéer, såsom karma, livets hjul, befrielse fra begæret, Buddha-sindet, og meget andet. Men der er ingen direkte antydninger om reinkarnation, og det er tydeligt at manuskript-forfatteren og instruktøren har et udogmatisk forhold til religionen. Filmen handler om livet i det hele taget. Den er billedskøn, har stor tyngde, og gør dybt indtryk. Den gamle munk er iøvrigt perfekt til rollen. Læg lige mærke til hans blik, det kan umuligt være spil.

Man kan måske nok sige at filmen er lidt stilistisk i al sin enkelhed, men det har jeg personligt ikke noget imod. Der er et par scener jeg rystede lidt på hovedet af, men det hører til småtings-afdelingen.

En film af Kurosawas kaliber. Meget mere japansk end kinesisk (hvilket jeg absolut ser som et plus).

24/11-05Kim Kiduk er sin egen
Jeg kan ikke se hvorfor du vil sammenligne Kim Kiduk med Kurosawa. Der er måske enkelte steder, hvor filmen ligner "Yume", Kurosawas absolut mest middelmådige film, men stilmæssigt og indholdsmæssigt er der meget langt fra Kurosawas klassiske efterkrigstidshumanisme, og Kim Kiduks postmodernisme og nihilisme. Hvis du insisterer på at sammenligne denne film med gammel japansk film, så er Kobayashi Masaki et mere oplagt valg, men også han ligger langt fra Kim Kiduk. Kitanos film er langt tættere på. Men Kim Kiduk er i bund og grund sin egen.

28/11-05Kim Kiduk er sin egen
Anonym
Okay, så siger vi at Kim Ki-duk er sin egen. Men for sådan én som mig, der ikke i forvejen kender noget til koreanske film, er det oplagt at sammenligne med de to store omkringliggende film-lande, nemlig Kina og Japan. Og så er det jeg synes, at "Forår, sommer, ..." minder mest om japanske film når de er bedst. Det skal ikke tages som en dybsindig film-analyse, men som en simpel forbrugeroplysning.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.