Elvis på turne: On The Road Again

Elvis på turne
Film Elvis på turne
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
On The Road AgainThomas Nielsen

05/11-05On The Road Again
Dokumentarfilm om Rockkongen Elvis Presley på en 14 dages turne igennem USA. Samtidig ser vi i en række sekvenser, Elvis’ liv og karriere skildret fra begyndelsen og frem til denne turne.

Elvis var i ‘72, hvor filmen er optaget ikke længere den sanger han var bare to år tidligere. Udtrykket er blevet mere fedladent, dragterne outreret og stemmen mere rund og mindre skrap.

Filmen virker tillige overfladisk, for hvor meget mere om Elvis ved man egentlig efter filmen?

Når alt det er sagt, så er Elvis stadig den største, synger stadig langt bedre end de fleste andre og giver et par formidable udgaver af blandt andet “Proud Mary”. Filmen formidler desuden et helt godt indtryk af den hektiske stemning der må have hersket omkring sådan en turne, selv om den kunne have stukket dybere, men så foregår den til gengæld ude “on the road”, hvor Elvis hører hjemme og ikke i et Las Vegas showroom.

Filmen er selvfølgelig lavet for at vise hvilken master-showman “The King Of Rock ‘N’ Roll” er (var) og det er et indtryk der nok kun holder hos fans. Onde tunger vil nok påpege Elvis’ manglende form, gustne udtryk og ekstreme dragter.

Men musikken kan ingen pille ved, den er formidabel, heller ikke selv om Elvis var en bedre sanger bare to år tidligere.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.