Under Suspicion: Solid Spænding og Godt Spil

Under Suspicion

15/11-05Solid Spænding og Godt Spil
Succesfuld advokat (Hackman) hentes ind til afhøring i forbindelse med to sex-mord på to børn.

Instruktør Hopkins, hvis tidligere film må betegnes som en blandet landhandlen, dog ofte i den solide ende, har ud af John Wainwright’s bog ”Brainwash” der også blev indspillet i en fransk udgave tilbage i 1981 under titlen ”Garde á vue”, skabt en stram og veldrejet lille thriller af den slags som amerikanerne er så gode til, hvis man ser på film som godt håndværk mere end som kunst.

Den lever hovedsageligt på kraftfuldt spil af de to hovedpersoner, Hackman og Freeman og deres indbyrdes spil med og mod hinanden, der har karakter af kammerspil, og det gør den godt, så det bliver en intens og spændende historie, trods det minimalistiske udgangspunkt i selve fortællingen, der psykologisk handler om den pæne facade der krakelerer og den råddenskab der muligvis kan findes bagved.

Man kan diskutere det kloge i, at vi under afhøringen bringes ud på de steder der snakkes om og ser vore hovedpersoner der. I løbet af filmen begynder det ikke desto mindre at virke bedre og bedre og det gør at man ikke begynder at blive træt af den samme location, da det meste af filmen kun foregår i et rum, selv om det også bevidner om at man netop har frygtet ikke at kunne skabe et stærkt nok grundlag ud fra skuespillernes samtaler og mimik alene.

Som Hackman’s kone ses den smukke Bellucci, der ikke viser det store i rollen, men måske er det heller ikke påkrævet, men smuk det er hun. Som lettere ubehagelig og uligevægtig strisser ses Thomas Jane, i endnu en overbevisende præstation, i en rolle der virker meget tvetydig.

Slutningen er måske nok overraskende, men den har et par løse ender eller ubesvarede spørgsmål, man føler man burde have fået bedre svar på.

Når det så er sagt, så er ”Under Suspicion” er gennemført produktion, der holder en fast fra start til slut, uden dog at få en til at falde bagover.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.