Life Aquatic: Dybt skuffende

Life Aquatic

25/11-05Dybt skuffende
Jeg så Life Aquatic med forholdsvis store forventninger. Jeg er helt vild med Royal Tenenbaums, som virkelig konstituerer Anderson som en visionær, original og dygtig instruktør. Det var derfor med stor skuffelse, at jeg måtte konstatere, at Life Aquatic på ingen måde lever op til Roayl Tenenbaums.

For det første er historien på ingen måde engagerende. Man føler intet flow i handlingen, en overordnet drivkraft mangler simpelthen. Desuden er de skøre indfald aldrig for alvor sjove... kun enkelte gange blev det til et par fnis og træk på smilebåndet. Det er virkelig ærgerligt for en film, som i så høj grad lægger vægt på et godt manuskript, at forfatterne af dette slet ikke rammer rigtigt. Uden at spoile for meget, er slutningen ydermere alt for lang og ikke særligt vellykket.

Desuden er de mange karakterer mildest talt uinteressante. Kun Bill Murray er nogenlunde værd at skrive hjem om. Han når dog aldrig de højder fra hverken Broken Flowers eller Lost in Translation. Både Owen Wilson og så fremragende skuespillere som Cate Blanchett og Willem Dafoe er dybt kedelige. Netop at personerne er så mislykkede, betyder meget for en film som denne. I modsætning til Royal Tenenbaums, hvor både Gene Hackman, Owen Wilson, Bill Murray og Anjelica Huston brillerede, er persongalleriet fra Life Aquatic glemt hurtigere, end de er kommet.

Nu skal det hele jo ikke være ris, og der var da passende computereffekter, som understøttede den skæve handling, og mise-en-scene er ofte velvalgt. På dette område er der ikke en finger at lægge på filmen.

Alt i alt vil jeg konkludere, at Life Aquatic er en trist oplevelse, næsten blottet for de kreative indfald, som Royal Tenenbaums byder på. Jeg håber virkelig, at Andersons næste film, The Fantastic Mr. Fox, er en hel del bedre.

25/11-05mon
Så fantastisk var Royal T altså ikke. God, gedign komedie, enig.

Jeg har ikke set Life A, men har på fornemmelsen den er lidt bedre og mere skæv end Royal T, der var lige lidt for meget efter den gode smags stagnerende kurve.

Men ok, Hackman tog prisen med I used to be a houseowner myself-replikken.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.